Αρχική Ειδήσεις Τι να προτιμάτε για να αποφεύγετε τις θερμιδικές «βόμβες»

Τι να προτιμάτε για να αποφεύγετε τις θερμιδικές «βόμβες»

0
Διαφήμιση

Αναμφίβολα η σαλάτα αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο γεύμα ή ακόμη και για βραδινό. Μπορείτε να την εμπλουτίσετε με θρεπτικές τροφές και να νιώσετε πλήρεις αμέσως μετά την κατανάλωσή της.

Πολλές φορές όμως, η σαλάτα μετατρέπεται σε… θερμιδική βόμβα και ενώ εμείς πιστεύουμε ότι καταναλώνουμε κάτι διαιτητικό τελικά κάνουμε μέγα λάθος! Αν θέλετε η σαλάτα μας να συνεχίσει να λέγεται… διαιτητική, θα πρέπει να αποφεύγετε τα εξής:

Παχυντικές σος (ιδιαίτερα αυτές που έχουν ως βάση τους τη μαγιονέζα). Μπέικον και ζαμπόν. Τηγανιτό κοτόπουλο ή κοτομπουκιές. Κρουτόν (ειδικά αυτά που είναι εμποτισμένα με λάδι). Επιπλέον, δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στις ποσότητες τυριού, λαδιού, καλαμποκιού και ξηρών καρπών που προσθέτετε στη σαλάτα σας. Όλα με μέτρο!

Τα υλικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε άφοβα είναι: Πράσινα φυλλώδη λαχανικά (ιδιαίτερα το σπανάκι που είναι πολύ ωφέλιμο). Ντομάτα, αγγούρι, καρότο (γενικότερα κάθε είδους λαχανικό). Ψητό / βραστό κοτόπουλο ή τόνο σε νερό. Λεμόνι, ξύδι και βαλσάμικο. Φρούτα όπως το ξινόμηλο ή το ρόδι και αποξηραμένα φρούτα όπως σύκο (με μέτρο πάντα).

Διαφήμιση