Αρχική Ειδήσεις Η καλύτερη νέα διατροφή στον κόσμο είναι στην πραγματικότητα πολύ παλιά!

Η καλύτερη νέα διατροφή στον κόσμο είναι στην πραγματικότητα πολύ παλιά!

0
Διαφήμιση

Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν παραμείνει υγιείς και λεπτοί από την εποχή του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα γιατί ακολουθούν μια παραδοσιακή ή αρχαία διατροφή που αποτελείται κυρίως από τρία τρόφιμα: το ψωμί, το ελαιόλαδο και το κρασί, αλλιώς γνωστή ως η μεσογειακή Τριάδα. Εδώ έχουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε ή να ξαναθυμηθείτε για την ελληνική διατροφή και γιατί μας κάνει καλό.

Είναι η ελληνική διατροφή και η Μεσογειακή Διατροφή το ίδιο πράγμα;

Στην πραγματικότητα, η παραδοσιακή ελληνική διατροφή είναι η βάση σε αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως την Μεσογειακή Διατροφή, η διατροφική αυτή προσέγγιση σύμφωνα με  έρευνα μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τον κίνδυνο της παχυσαρκίας, των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου, μεταξύ άλλων σοβαρών ασθενειών.

Περιμένετε, μπορείτε να χάσετε βάρος με το ψωμί, το ελαιόλαδο και το κρασί;

Ναι. Η διατροφική προσέγγιση στερείται συσκευασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα, που οι περισσότερες άλλες δίαιτες έχουν ως ταμπού, αλλά είναι πλούσια σε δημητριακά ολικής αλέσεως (ψωμί), λίπη (ελαιόλαδο), τον καφέ και το αλκοόλ (κρασί).

Όλες οι μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση μιας αυθεντικής μεσογειακής διατροφής, με βάση το στυλ διατροφής των κατοίκων της Κρήτης με γεύματα πλούσια σε ελαιόλαδο, τα άγρια ​​χόρτα, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, θαλασσινά , φασόλια, δημητριακά ολικής αλέσεως, τα βότανα και τα μπαχαρικά, ο καφές και το κρασί, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να χάσετε βάρος.

Στην πραγματικότητα, μία από τις σημαντικότερες μελέτες που έχουν διεξαχθεί ποτέ για την απώλεια βάρους – μια μελέτη που άλλαξε την εθνική συζήτηση για τον καλύτερο τρόπο για να κάψετε λίπος – εξέπληξε πολλούς φανατικούς της διατροφής που στηρίζεται στη χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων, όταν συμπέρανε ότι μια πραγματική μεσογειακή διατροφή, που βασίζεται σε μία παραδοσιακή Ελληνική Διατροφή, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί το λίπος, ανώτερη ακόμα και από την παγκοσμίως διάσημη δίαιτα Atkins.

Πώς μπορείτε να ακολουθήσετε μια ελληνική διατροφή;

Υπάρχουν 12 φαγητά πυλώνες που είναι απαραίτητα για την αυθεντική μεσογειακή διατροφή που θα σας δώσουν το ιδανικό μείγμα λιπών, πρωτεϊνών, ινών, και μικροθρεπτικών συστατικών που χρειάζεστε για να κάψετε λίπος και να το κρατήσετε μακριά για τα καλά.

Ελαιόλαδο: Το σώμα μας χρειάζεται διαιτητικό λίπος για να κάψει λίπος. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι μια δίαιτα πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη αυξάνει το μεταβολισμό, αμβλύνει την αποθήκευση λίπους και αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού.

Ελληνικό γιαούρτι: Αυτό το κρεμώδες superfood είναι υψηλό σε πρωτεΐνες και μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να μας κάνει να αισθανόμαστε πλήρεις.

Λαχανικά: Τα φυτά είναι οι καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, βιταμινών, μετάλλων και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών στο σώμα μας που χρειάζεται για να λειτουργεί άριστα, και για να χάσουμε βάρος.

Φασόλια: Τα φασόλια και τα όσπρια είναι μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές από τους δύο τύπους ινών αδιάλυτες και διαλυτές, θα κρατήσουν το στομάχι μας γεμάτο και στα σώματά μας τα επίπεδα των βακτηρίων ισορροπημένα.

Θαλασσινά: Τα ψάρια και τα οστρακοειδή είναι μια από τις μόνες πηγές των θαλάσσιων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, το μόνο είδος των απαραίτητων λιπαρών οξέων που η επιστήμη έχει δείξει ότι βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού, τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και ρυθμίζει την καύση λίπους στις ορμόνες του σώματός μας.

Δημητριακά ολικής αλέσεως: Οι σύνθετοι υδατάνθρακες στα δημητριακά ολικής αλέσεως (όχι τα επεξεργασμένα, ραφιναρισμένα δημητριακά που οι περισσότεροι Αμερικανοί τρώνε) παρέχουν στο σώμα μας την πρωταρχική πηγή ενέργειας που θα πρέπει να επεξεργαστεί και να λειτουργεί σωστά.

Κρασί: Το κρασί περιέχει το αντιοξειδωτικό ρεσβερατρόλη, η οποία στην πραγματικότητα ενισχύει την θερμιδική καύση και μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μελέτες δείχνουν επίσης οι άνθρωποι που πίνουν αλκοόλ με μέτρο ζυγίζουν λιγότερο από ό, τι εκείνους που απέχουν.

Βότανα και μπαχαρικά: Αυτά τα γευστικά πρόσθετα περιέχουν φυσικές χημικές ουσίες που βοηθούν το μεταβολισμό και τη μείωση του σακχάρου του αίματος.

Φρούτα: Αυτό το φυσικό γλυκό κέρασμα βοηθά να ικανοποιήσει την ανάγκη του σώματός μας για τη ζάχαρη κατά την καταστολή της πείνας.
Καφές και τσάι: Φυσικά ποτά που περιέχουν καφεΐνη, βοηθούν στη ρύθμιση του λίπους και στην ορμόνη ινσουλίνη στο σώμα μας και μπορεί να αυξήσει τα κίνητρα άσκησης και απόδοσης.

Ξηροί καρποί: Τα τραγανά, αλμυρά, και λαχταριστά σνακ της φύσης, τα καρύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες από σχεδόν κάθε θρεπτικό συστατικό και φαίνεται να ενισχύουν το μεταβολισμό, μειώνουν το σάκχαρο του αίματος, και στην καύση λίπους.

Κοτόπουλο και αυγά: Μια παραδοσιακή ελληνική διατροφή δεν περιλαμβάνει πολύ κρέας των ζώων, αλλά τα γεύματα που κατά καιρούς περιλαμβάνουν άπαχες πρωτεΐνες από το κοτόπουλο και τα αυγά μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν την όρεξη, χωρίς αύξηση της συνολικής θερμιδικής πρόσληψης.

Διαφήμιση