Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Τα τρόφιμα που αυξάνουν το μεταβολισμό μας

Τα τρόφιμα που αυξάνουν το μεταβολισμό μας

0
Διαφήμιση

Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα, που ενισχύουν το μεταβολισμό μας και βοηθούν στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Ταυτόχρονα, τα τρόφιμα αυτά είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, λιπαρά οξέα και όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό μας στοιχεία. Ας εντάξουμε, λοιπόν, στην καθημερινή μας διατροφή όσα περισσότερα μπορούμε από τα τρόφιμα που ακολουθούν και ας αδυνατίσουμε τρώγοντας!

Αδυνατίστε τρώγοντας:

Αυγά: Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι υπέρβαρες γυναίκες που κατανάλωναν στο πρωινό τους δύο αυγά την ημέρα για οκτώ εβδομάδες (τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα), έχασαν 65% περισσότερο βάρος από ότι καταναλώνοντας πρωινό ίσης θερμιδικής αξίας (χωρίς αυγά) και – το πιο σημαντικό – είχαν 83% μεγαλύτερη μείωση στην περιφέρεια της μέσης.

Σολομός: Δεν είναι μόνο η τόνωση του μεταβολισμού που μας προσφέρει ο σολομός, αλλά μας δίνει, επίσης, υγιή λάμψη στο δέρμα.

Μούρα: Τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες. Εκτός από το πρωινό, αποτελεί ένα υγιές και εύγευστο σνακ.

Σπανάκι: Το σπανάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β – που όχι μόνο ενισχύει το μεταβολισμό, αλλά αυξάνει τη μυϊκή λειτουργία.

Μοσχάρι: Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως η μπριζόλα, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσουμε το μεταβολισμό.

Πιπεριές: Οι πιπεριές είναι πλούσια πηγή βιταμινών A και C. Τρώγοντας καυτερές πιπεριές δεν επιταχύνουμε μόνο τον μεταβολισμό μας, μειώνουμε, επίσης, τη λαιμαργία.

Σπαράγγια: Στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, τα σπαράγγια θα μας βοηθήσουν τόσο στην αύξηση του μεταβολισμού όσο και στην καύση του λίπους.

Αβοκάντο: Το Αβοκάντο, όχι μόνο έχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αλλά επίσης περιέχει 9 από τα απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα.

 

 

Διαφήμιση