Αρχική Ειδήσεις ΔΕΘ: «Τρέξε χωρίς τερματισμό»

ΔΕΘ: «Τρέξε χωρίς τερματισμό»

0
Διαφήμιση

Ο αθλητισμός είναι πηγή ζωής για κάθε άνθρωπο που αθλείται. Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει πηγή ζωής και για τον… συνάνθρωπο μέσα από τον αγώνα “Τρέξε χωρίς Τερματισμό”, που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα από 1 έως και 3 Σεπτεμβρίου και θα είναι ο μεγαλύτερος δωρεάν αγώνας δρόμου στην Ελλάδα.

Η παρουσίαση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί για 48 ώρες χωρίς διακοπή μέσα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

Η πρωτοβουλία και η συνδιοργάνωση αυτού του μοναδικού για τα Ελληνικά δεδομένα αγώνα είναι του ιστορικού αθλητικού συλλόγου “Ερμής 1877” και της ΔΕΘ HELEXPO, ενώ η ανταπόκριση που βρίσκει από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι εντυπωσιακή καθώς οι προεγγραφές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία κι ενώ ο καθένας μπορεί να συμμετέχει ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Τι θα συμβεί από το απόγευμα της Δευτέρας έως το απόγευμα της Τετάρτης; Ο κάθε συμμετέχων μπορεί να τρέξει όση ώρα θέλει, ότι ώρα θέλει χωρίς να τερματίσει. Δεν πληρώνει για τη συμμετοχή του, κι όμως χαρίζει χρήματα για ιερό σκοπό, την στήριξη του έργου τριών ιδρυμάτων και οργανισμών: Του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, του Πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη και του Ορφανοτροφείου Θηλέων “Μέλισσα”.

Πως θα γίνει αυτό; Κάθε πολίτης που θα δηλώσει συμμετοχή, θα παραλάβει ένα φορητό chip για να χρονομετρείται ηλεκτρονικά. Για όση ώρα τρέχει ή περπατάει θα καταγράφεται στα chip η απόσταση που διανύει. Ειδικοί ηλεκτρονικοί αισθητήρες – καταμετρητές σε όλη τη διαδρομή θα καταγράφουν τα χιλιόμετρα, τα οποία μετατρέπονται σε χρήματα για τα τρία ιδρύματα. 

 

Διαφήμιση