Αρχική Ειδήσεις Υποτροφίες για σπουδές στους υδρογονάνθρακες

Υποτροφίες για σπουδές στους υδρογονάνθρακες

0
Διαφήμιση

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προσφέρει αριθμό υποτροφιών για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, για σπουδές που αρχίζουν το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 σε κλάδους σχετικούς με τους υδρογονάνθρακες.

Το μέγιστο ποσό για κάθε υποτροφία ανέρχεται στις €20.000 ανά έτος, και θα καλύπτει δίδακτρα και ένα ποσό για μηνιαίο επίδομα συντήρησης.

Οι υποτροφίες θα καλύπτουν μόνο τον απαιτούμενο χρόνο σπουδών όπως καθορίζεται από την περιγραφή του προγράμματος σπουδών και όχι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις ή επαναλήψεις λόγω μη ικανοποιητικής επίδοσης των φοιτητών.

Σχετικοί κλάδοι σπουδών ορίζονται:

Για τα προπτυχιακά προγράμματα: η Μηχανική Πετρελαίων/Υδρογονανθράκων, η Γεωλογία, η Γεωφυσική, η Χημική Μηχανική και η Χημεία.

Για τα μεταπτυχιακά προγράμματα: η Μηχανική Πετρελαίων/Υδρογονανθράκων, η Γεωλογία Πετρελαίων, η Γεωφυσική Πετρελαίων, τα Χρηματοοικονομικά Υδρογονανθράκων, τα Λογιστικά Υδρογονανθράκων και τα Νομικά Υδρογονανθράκων.

Τα κριτήρια επιλογής είναι ακαδημαϊκά/σχολικής επίδοσης με βαρύτητα 80% και κοινωνικοοικονομικά με βαρύτητα 20% και προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση θέσης χωρίς όρους εισδοχής, σε σχετικό κλάδο πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Ως τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων έχει καθοριστεί η Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι βαθμολογίες των παγκύπριων εξετάσεων για τα κυπριακά και ελλαδικά πανεπιστήμια (περιλαμβανομένης και της δεύτερης κατανομής), καθώς και οι αποδοχές για τα πανεπιστήμια άλλων χωρών δίνονται περί το τέλος Αυγούστου.

Ο τρόπος υποβολής θα γίνεται με τη συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Οι γενικοί όροι και προϋποθέσεις, καθώς και τα κριτήρια αξιολόγησης περιέχονται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία μαζί με την αίτηση δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (www.mcit.gov.cy).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔΕΘ: «Τρέξε χωρίς τερματισμό»
Επόμενο άρθροΣτις 7-9 Σεπτεμβρίου το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ