Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Νομοθετική διάταξη για τα προβλήματα του Πάρκου Τρίτση

Νομοθετική διάταξη για τα προβλήματα του Πάρκου Τρίτση

0
Διαφήμιση

Η μεταφορά του πάρκου Τρίτση στην αρμοδιότητα του ΑΣΔΑ μαζί με πόρους που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του προκρίνει ως λύση το υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον μεγάλο χώρο πρασίνου της Αττικής.

Μάλιστα, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα καταθέσει στη Βουλή νομοθετική διάταξη, η οποία θα δίνει οριστική λύση στο ζήτημα της λειτουργίας του Πάρκου Τρίτση.

Το ζήτημα απασχόλησε σύσκεψη υπό τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, και των δημάρχων Ιλίου Νίκο Ζενέτο, Αγ. Αναργύρων, Νίκο Σαράντη, Πετρούπολης, Θωμά Κοτσαμπά, Αγ. Βαρβάρας, Γιώργο Καπλάνη, Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρπα και του Προέδρου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) Ανδρέα Μποζίκα.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης, είναι αναγκαίο η προστασία του περιβάλλοντος να γίνεται με τρόπο που διασφαλίζει το στόχο αυτό, αλλά την ίδια στιγμή έχει σαφή αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και μέσα από αυτή τη διαδικασία εξασφαλίζει ανταγωνιστικά και καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησης.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ανοίγονται νέοι δρόμοι στην αξιοποίηση κονδυλίων μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου ΣΕΣ 2014-2020 και εξασφαλίζεται έτσι η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν προκύψει στο παρελθόν, τόσο στο Πάρκο Τρίτση όσο και σε άλλους ανάλογους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

Διαφήμιση