Αρχική Ειδήσεις Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

0
Διαφήμιση

«Τι είναι για σένα η μουσική;». Με αυτό το ερώτημα επιστρέφει ο αγαπημένος θεσμός του κοινού η «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής» για να γιορτάσει μέσα σε ένα μουσικό τετραήμερο «πανηγύρι» (19, 20, 21, 22 Ιουνίου), τη δύναμη του ρυθμού και του ήχου.

Με το ίδιο πάθος για τη μουσική και δεκάδες μουσικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια, η «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής» συμπληρώνει φέτος τα 15 της χρόνια και τα γιορτάζει σε 36 πόλεις της χώρας και 137 σημεία εκδηλώσεων, και όλα αυτά μέσα σε τέσσερις μέρες.

Οι εκατοντάδες καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν σε αυτό το πολυσυλλεκτικό μουσικό πρόγραμμα είναι εκατοντάδες, και αν αυτό δεν πείθει. οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους: 186 εκδηλώσεις, 303 σχήματα, 70 Djs, 47 μουσικά σύνολα, 21 φιλαρμονικές ορχήστρες και χορωδίες, 18 χορευτικές ομάδες, τρεις συμφωνικές ορχήστρες, αλλά και 31 παράλληλες δράσεις με εργαστήρια- σεμινάρια.

Από το Διδυμότειχο μέχρι τα Χανιά και από το Αγρίνιο μέχρι τη Δονούσα. Για πρώτη φορά στην Κω, στην Ιτέα, στους Δελφούς (στον αρχαιολογικό χώρο) και στην Κεφαλονιά. Μόνο για την Αττική, από τις αθηναϊκές ταράτσες ως το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και από το Θέατρο Βράχων μέχρι το Θωρηκτό Αβέρωφ, θα παρουσιαστούν 65 διαφορετικές σκηνές σε πεζόδρομους, πλατείες, μουσεία, πάρκα, μπαρ, ακόμη και σε παραλία.

Έτσι οργανώθηκε για πρώτη φορά μια σύμπραξη για τη δημιουργία μιας μεγάλης τριήμερης μουσικής σκηνής, δημιουργώντας έναν μικρόκοσμο δίπλα στη θάλασσα. Με 16 σχήματα την ημέρα, πολλές παράλληλες δράσεις και εκπλήξεις. Για τρεις ημέρες, στην Παραλία Μοσχάτου (έναντι ΣΕΦ) και ειδικά για το Σάββατο 21η Ιουνίου, χωρίς ωράριο, με πάρτι ως το πρωί. Ονόματα όπως ο RSN & Esterina, Dusk, Koza Mostra, Cast-a-Blast, Μιχάλης Δέλτα, οι Mikro, οι D3stab1lized και οι Μarsheaux και αλλά 30 σχήματα και Djs θα είναι εκεί.

Ιστορικό της Γιορτής της Μουσικής

Το 1982, την 21η Ιουνίου -συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου- με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου υπουργού Πολιτισμού, Τζακ Λανγκ, και την υποστήριξη του γαλλικού υπουργείου Πολιτισμού, γιορτάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά η Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να βγουν «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους».

Ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με τον χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής καθιερώνονται πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον σύνδεσμο: http://issuu.com/emdgr/docs/final_programme_emd_2014

Διαφήμιση