Αρχική Ειδήσεις 5 σημαντικά βήματα για να μειώσετε το άγχος

5 σημαντικά βήματα για να μειώσετε το άγχος

0
Διαφήμιση

Η αναποφασιστικότητα, οι ανασφάλειες, ο φόβος της αποτυχίας είναι καταστάσεις που οδηγούν αναπόφευκτα στη δημιουργία του άγχους. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν κάποιες τακτικές τις οποίες ο καθένας μας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να μετριάσει το φαινόμενο. Ακολουθούν πέντε συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ζήσετε μία πιο ήρεμη ζωή.

1. Σταματήστε ή ελαττώστε τον καφέ διότι αυξάνει το αίσθημα του άγχους και της ανησυχίας. Με την μείωση τουλάχιστον της ποσότητας θα νιώθετε πιο ήρεμοι και πιο χαλαροί!.

2. Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης και των επεξεργασμένων υδατανθράκων γιατί η ζάχαρη είναι άκρως εθιστική και οδηγεί σε επικίνδυνες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου με αποτέλεσμα να δημιουργεί απότομες ανάλλαγες στη διάθεση σας.

3. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους γιατί αυτό που βλέπετε εξωτερικά δεν σημαίνει ότι είναι και η πραγματικότητα. Πολλές φορές δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που οδήγησαν κάποιο άτομο σε μια επιτυχία η αντίστοιχα σε μια αποτυχία και κατά συνέπεια δεν πρέπει να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους ειδικά σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Επικεντρωθείτε στον εαυτό σας και στην ατομική σας βελτίωση

4. Επανεξετάστε τις προσδοκίες σας και να είστε πιο αντικειμενικοί γιατί όταν περιμένετε πως όλα θα πάνε καλά μόνο όταν είστε τέλειοι σε όλα τότε θα απογοητεύστε συνεχώς γιατί θα νοιώθετε ότι δεν είστε έτοιμοι ακόμα ή ότι δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε γενικά σε οτιδήποτε βάζετε στόχο.

5. Εξασκείστε έναν ολοκληρωμένο νου με το να γνωρίζετε τον εαυτό σας απόλυτα. Δημιουργήστε μια νέα συνήθεια με το να κοιτάζετε μέσα σας καθημερινά και να παρατηρείτε τον εαυτό σας χωρίς να κάνετε κριτική, αλλά να κάνετε απλές ερωτήσεις για εσάς και μόνο εσάς!.

 

Διαφήμιση