Αρχική Ειδήσεις Ο σωστός οδηγός διατροφής είναι η … οικογένεια!

Ο σωστός οδηγός διατροφής είναι η … οικογένεια!

0
Διαφήμιση

Επιστημονικά δεδομένα καταδεικνύουν σήμερα ότι τα οικογενειακά γεύματα μπορούν να προωθήσουν εκτός των άλλων, την υγιεινή διατροφή, την κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών και λιγότερων τηγανιτών. Αυτό μας λένε οι ειδικοί του χώρου της διατροφής σήμερα.

Μπορεί φυσικά να μην είναι πάντα εύκολο λόγω του καθημερινού τρόπου ζωής και των διαφορετικών ωραρίων των διαφόρων μελών της οικογένειας, αλλά με απλά βήματα που θα μπορούσατε να κάνετε για να ξεκινήσετε είναι :

  1. Καθορίστε τουλάχιστον ένα με δύο κοινά εβδομαδιαία γεύματα που θα κάθεται μαζί όλη η οικογένεια. Αυτά θα μπορούσαν να είναι ακόμη και κάποια πρωινά.
  2. Βρείτε ένα βασικό θέμα συζήτησης. Οι οικογενειακές συνομιλίες έχουν τεράστιο αντίκτυπο. Διαλέξετε ένα αισιόδοξο θέμα, που να επιτρέπει σε όλους να μιλήσουν.
  3. Σβήστε οτιδήποτε μπορεί να «χαλάσει» ή να διακόψει την ατμόσφαιρα του γεύματος, όπως τηλεόραση, τηλέφωνα και οτιδήποτε άλλο που κάνει θόρυβο.
  4. Στρώστε όλοι μαζί το τραπέζι.
  5. Πάντα να υπάρχει μια κοινή σαλάτα στη μέση, από όπου θα σερβιριστούν όλοι και όχι προ σερβιρισμένη σαλάτα στο πιάτο. Η κίνηση του να βάλουμε τη σαλάτα στο πιάτο θα παραδειγματίσει καλύτερα τα παιδιά να δράσουν κατά τον ίδιο τρόπο.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ «ορμόνη της αγάπης» καταπολεμάει τη… νευρική ανορεξία
Επόμενο άρθροΣχιστολιθικό αέριο: Μια αμφιλεγόμενη μέθοδος έρχεται και στην Ευρώπη ως λύση για την ενεργειακή αυτονομία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ