Αρχική Ειδήσεις 3 συνταγές χυμών για να απολαύσετε τα ιδιαίτερα θρεπτικά ρόδια

3 συνταγές χυμών για να απολαύσετε τα ιδιαίτερα θρεπτικά ρόδια

0
Διαφήμιση

Το ρόδι είναι ένα από τα παλαιότερα φρούτα που έχουν καταγραφεί στην ιστορία. Προέρχεται από την περιοχή του σύγχρονου Ιράν και του Ιράκ. Το ρόδι έχει καλλιεργηθεί από τους αρχαίους χρόνους και έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο . Ο καρπός έχει περίπου το μέγεθος ενός πορτοκαλιού , με μια κρούστα που κυμαίνεται από το κίτρινο – πορτοκαλί έως βαθύ κοκκινωπό -μωβ . Στο εσωτερικό του καρπού , υπάρχει ένα πλήθος από σπόρους που αποδίδουν ένα πλούσιο, γλυκό και γευστικότατο χυμό.
Τον τελευταίο καιρό έχει υπάρξει μια παρέλαση προϊόντων που έχουν ως βασικό συστατικό τους αυτό το εξαιρετικό φρούτο. Το συναντάμε σε χυμούς, τσάι, μπάρες ενέργειας μέχρι και σιρόπια. Αρκετοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τρόπους για να χρησιμοποιήσουν το ρόδι. Η Απάντηση είναι μια, χυμός.
 

Ο Χυμός ροδιού ( 240 ml / ημέρα ) φαίνεται να είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς . Είναι εξαιρετικά πλούσιος σε αντιοξειδωτικά , όπως διαλυτές πολυφαινόλες , τανίνες και ανθοκυανίνες. Οι έρευνες σε ζώα έχουν δείξει ότι τα συστατικά του χυμού ροδιού μπορεί να επιβραδύνουν την αθηροσκλήρωση , μειώνουν το σχηματισμό πλάκας , και να βελτιώσουν την αρτηριακή υγεία . Ερευνες εδειξαν πως η κατανάλωση χυμού ροδιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συστολικής πίεσης του αίματος αναστέλλοντας ένα ένζυμο (Μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης του ορού), η οποία προκαλεί συστολή των αγγείων . O χυμός του ροδιού βελτιώνει το λιπιδαιμικό προφίλ ( χοληστερόλη) των ατόμων με διαβήτη . Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο χυμός ροδιού έχει επίσης αντικαρκινικές ιδιότητες.
 

Πώς να στύψετε το χυμό του ρόδιου
Με όλα αυτά τα οφέλη για τη υγεία ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε το χυμό του ροδιού που είναι και ο πιο εύκολος τρόπος βρώσης του φρούτου. Το πρώτο βήμα είναι η κοπή του στέμματος του ροδιού. Μόλις αφαιρεθεί το στέμμα κόψτε το ρόδι σε τέσσερα κομμάτια. Τοποθετείστε τα κομμάτια σε ένα μπολ με νερό και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας απαλά βγάλτε τα κουκούτσια απ τη μεμβράνη. Μόλις βγάλετε όλα τα κουκούτσια αδειάστε το νερό και είστε έτοιμοι να τα τοποθετήσετε στον αποχυμωτή.
 

3 Συνταγές χυμων με ρόδι.

Μόλις εξοικειωθείτε με την από πάνω διαδικασία μπορείτε να φτιάξετε τις δικούς σας χυμούς με βάση το ρόδι.

  • Berry Happy

Αυτός ο χυμός είναι εξαιρετικός για την υγεία , διότι συνδυάζει τα πλούσια σε φλαβονοειδή μούρα μαζί με ρόδι
 

1 φλιτζάνι διάφορα μούρα ( όπως τα βατόμουρα , φράουλες , βατόμουρα )
1/4 φλιτζανιού σπόροι ρόδιου
1 μήλο ή ώριμο αχλάδι , κομμένο σε φέτες
 

Στύψτε τα μούρα , μετά τα κουκούτσια ροδιού μαζί με το μήλο

  • Red and Fruity

Αυτός ο χυμός είναι καλός για τα σχολαστικά παιδιά, και εκμεταλλεύεται τις κόκκινες χρωστικές ουσίες των μούρων , των κερασιών , και του ρόδιου για να καλύψουν τη γεύση τεύτλων .

1/2 φλιτζάνι φράουλες
1/2 φλιτζάνι κεράσια χωρίς κουκούτσι
1 τεύτλο
1/4 φλιτζανιού σπόρους ρόδιου
1 μήλο , κομμένο σε φέτες
 

Στύψτε τις φράουλες και τα κεράσια , μετα τα τεύτλα , το ρόδι και μήλο .

  • Pommy Blue Juice

Αυτό το δροσιστικός μοβ χυμός είναι τόσο όμορφος όσο και καλός υγεία .
 

1 φλιτζάνι σπόρους ρόδιου
2 φλιτζάνια βατόμουρα
 

Στύψτε όλους τους καρπούς με τη μια και απολαύστε.

Διαφήμιση