Αρχική Ειδήσεις Συμμαχία έξι δήμων για την προώθηση του εθελοντισμού

Συμμαχία έξι δήμων για την προώθηση του εθελοντισμού

0
Διαφήμιση

Οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Πυλαίας- Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου, Νεάπολης- Συκεών και Κομοτηνής, με την ίδρυση της διαδημοτικής Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία “Δίκτυο για την υποστήριξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας σε θέματα Φυσικών Καταστροφών- ΔΥΟΠΠ” εγκαινίασαν μια νέα διαδημοτική συνεργασία που σχετίζεται με τον εθελοντισμό, την πολιτική προστασία και το περιβάλλον.

Σκοπός του δικτύου, είναι η δημιουργία ενός μόνιμου πλαισίου για την εκπαίδευση, κατάρτιση, πιστοποίηση των δεξιοτήτων των εθελοντών και την υποστήριξή τους. Στόχος, οι δημοτικές αρχές να έχουν στη διάθεσή τους ένα “ετοιμοπόλεμο” σώμα εθελοντών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Στους δήμους Θέρμης και Πυλαίας- Χορτιάτη, ο αριθμός των εθελοντών διαμορφώνεται στα 450 άτομα (300 στον πρώτο και 150 στο δεύτερο δήμο), σημείωσαν οι κ.κ. Καϊτετζίδης και Παπαδόπουλος, ενώ στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως είπε ο υπεύθυνος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Στέλιος Λιακόπουλος υπάρχουν 15 εθελοντικές ομάδες.

Στο Δίκτυο μπορούν να συμμετάσχουν και άλλοι ΟΤΑ Α’ Βαθμού, καθώς και ΟΤΑ Β’ Βαθμού, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα.

Η τελετή υπογραφής του Καταστατικού ίδρυσης της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2014 στο πλαίσιο του τελικού συνεδρίου του προγράμματος OUTLAND (Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013), του οποίου επακόλουθο είναι η συγκεκριμένη διαδημοτική συνεργασία, επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του δήμου Θέρμης Σωκράτης Φάμελλος.

Στόχος του Outland ήταν η δημιουργία ενός κατάλληλα δομημένου πλαισίου για τη συστηματική εκπαίδευση και την κατάρτιση των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας, στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας- Βουλγαρίας. Εξάλλου, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, θα γίνει η τελετή εγκαινίων του κέντρου εκπαίδευσης εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here