Αρχική Ευζωία 9 Τοξικά Προϊόντα που κανείς δεν χρειάζεται

9 Τοξικά Προϊόντα που κανείς δεν χρειάζεται

0
PerfumeBottleWithRoses
Διαφήμιση

Βινύλιο

Το βινύλιο, γνωστό και ως PVC, έχει απαγορευτεί σε πάνω από 14 χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δυστυχώς πωλέιται ακόμη νόμιμα από πωλητές λιανικής στις ΗΠΑ, ακόμη και αν απειλεί το περιβάλλον και την υγεία των καταναλωτών σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής των προϊόντων του. Το PVC μπορεί να περάσει φθαλικές ενώσεις (που συνδέονται με διαταραχή των ορμονών) και να οδηγήσει (με μια ισχυρή νευροτοξική ουσία), στην μόλυνση του αέρα εσωτερικών χώρων, στη σκόνη και τελικά στον άνθρωπο. Προτιμήστε προιόντα χωρίς PVC διβάζοντας την συσκευασία. Αναζητήστε μια το σύμβολο # 3 στο σύμβολο ανακύκλωσης. Εάν ένα πλαστικό δεν είναι χαρακτηρισμένο, επικοινωνείστε με τον κατασκευαστή του. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε για την ύπαρξη PVC από την μυρωδιά. ΄
Εχει το άρωμα μιας καινούργια κουρτίνας μπάνιου.

Αρώματα

Τα συνθετικά αρώματα που βρίσκονται σε αποσμητικά χώρου, καλλυντικά, αρώματα, και πολλά άλλα μπορούν να προκαλέσουν άσθμα.
Αν και οι ακριβείς φόρμουλες των αρωμάτων προστατεύονται ως εμπορικά μυστικά, πολλά περιέχουν φθαλικό διαιθύλιο (DEP), το οποίο μπορεί να απορροφηθεί από το δέρμα. Οι φθαλικοί εστέρες είναι και καρκινογόνοι και υπεύθυνοι για ορμονικές διαταραχές που συνδέονται με τα προβλήματα αναπαραγωγής. Δυστυχώς, οι φθαλικές ενώσεις σπάνια αναφέρονται στα συστατικά των προιόντων και τους καθιστά δύσκολο να αποφευχθούν.Στο εμπόριο, οι μυστικές φόρμουλες απαλλάσσονται από τις ομοσπονδιακές απαιτήσεις επισήμανσης. Μέχρι ο νόμος να αλλάξει, οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν προϊόντα χωρίς άρωμα ή να χρησιμοποιούν προόντα αρωματισμένα με φυσικά αιθέρια έλαια.

CropsWateredWithSprinklerSystem

Φυτοφάρμακα

Αυτή η τεράστια κατηγορία των προϊόντων αξίζει να συμπεριληφθεί στο σύνολό της, λόγω της εξαιρετικής τοξικότητας που παρουσιάζουν. Είναι φτιαγμένα για να είναι τοξικά. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν. Δυστυχώς, η επίλυση ενός προβλήματος παρασίτων μπορεί να οδηγήσει σε ένα άλλο: Υπολλέιματα δηλητήριου που παραμένουν στις επιφάνειες, μπορούν να μολύνουν τον αέρα, και να μεταφερθούν στα πατώματα και τα χαλιά από το κάτω μέρος των υποδημάτων. Υπάρχουν τόσοι πολλοί μη τοξικοί τρόπους για την εξάλειψη τόσο των παρασίτων, όσο και των ζιζανίων. Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να τα αντιμετωπίσετε, επιλέξτε τους.

HouseholdCleanersInBathroom

Καθαριστικά

Είναι περίεργο να χρησιμοποείται οξικές χημικές ουσίες στον φούρνο σας, στα δάπεδα, στους πάγκους και στις τουαλέτες με σκοπό να τα καθαρίσετε, αλλά αυτό ακριβώς κάνει η πλειοψηφία από εμάς χρησιμοποίώντας συμβατικά καθαριστικά. Διαβρωτικές ή καυστικές χημικές ουσίες, όπως η αλυσίβα και οξέα που βρίσκονται στα καθαριστικά αποχέτευσης, στα καθαριστικά φούρνου και σε καθαριστικά τουαλέτας με βάση τα οξέα είναι από τα πιο επικίνδυνα συστατικά, επειδή καίνε εύκολα το δέρμα, τα μάτια και την εσωτερικούς ιστούς. Δυστυχώς, είναι δύσκολο για κάποιον να γνωρίζει τι περιέχουν τα καθαριστικά προιόντα σαν καθαριστική ουσία, όπως τα αρώματα, επειδή επί του παρόντος προστατεύονται από τον νόμο ώς εμπορικά μυστικά. Επιλέξτε είτε από μία εταίρεία η οποία χρησιμοποιεί μη τοξικά συστατικά, είτε φτίαξτε τα δικά σας.

 CannedTomatoes400x500

Κονσέρβες

Τα τρόφιμα δεν θα πρέπει να βρίσκονται στον κατάλογο των τοξικών προϊόντων, αλλά τα περισσότερα δοχεία είναι επενδεδυμένα με διφαινόλη-Α (ΒΡΑ), καθιστώντας τα κύρια πηγή έκθεσης του ανθρώπου σε αυτό το χημικό, το οποίο έχει συνδεθεί με την πρόωρη εφηβεία, τον καρκίνο, την παχυσαρκία, τις καρδιακές παθήσεις, την κατάθλιψη σε νεαρά κορίτσια, και πολλά άλλα. Ορισμένες εταιρείες παράγουν ήδη προιόντα χωρίς BPA και άλλες έχουν δεσμευθεί να παράγουν στο μέλλον αλλά δεν τον έχουν κάνει ακόμη. Αγοραστές προσοχή: ορισμένες εταιρείες έχουν αλλάξει τα συστατικά σε BPS, τον χημικό “ξάδελφο” της BPA, η οποία συνδέεται με πολλά από τα ίδια προβλήματα. Για σφάλεια, επιλέξτε φρέσκα, κατεψυγμένα, αποξηραμένα, ή τροφές σε βάζα.

LipstickInARow

Κραγιον με μόλυβδο

Πιστεύετε ότι ο μόλυβδος, αυτή η γνωστή νευροτοξίνη,η οποία δεν έχει κανένα ασφαλές επίπεδο έκεθεσης, βρίσκεται στα κραγιόν; Μια μελέτη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων ανακάλυψε μολύβδο σε 400 κραγιόν σε επίπεδα δύο φορές υψηλότερα από εκείνα που είχαν ανακαλυφθεί σε προηγούμενη μελέτη. Ιδιαίτερα οι έγκυες γυναίκες και τα παιδιά,βρίσκονται σε κίνδυνο δεδομένου ότι ο μόλυβδος μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Είτε μην χρησιμοποιείτε κραγιον είτε επιλέξτε με προσοχή. Ο μόλυβδος μπορει να βρεθεί ακόμα και σε «φυσικά» προϊόντα εάν περιέχουν φυσικά μεταλλικά χρωστικά, καθώς είναι ένα φυσικό στοιχείο.

NonstickFryingPan

Αντικολλητικά σκεύη

Πετάξτε αυτά τα προιόντα από την κουζίνα σας. Τώρα. Μελέτες έχουν συνδέσει τη χημική ουσία PFC που συνήθως χρησιμοποιείται για να κατασκευαστούν αντικολλητικές κατσαρόλες και τηγάνια, με τον καρκίνο και την στειρότητα. Η χημική ουσία PFC μολύνει και παραμένει στο περιβάλλον και έχει βρεθεί σε χαμηλά επίπεδα στο αίμα του 98% των Αμερικανών, καθώς και σε όλο τον κόσμο-συμπεριλαμβανομένων των οργάνων των πολικών αρκούδων. Εκτός από τα μαγειρικά σκεύη, PFC μπορεί επίσης να βρεθεί σε φούρνο μικροκυμάτων σακούλες ποπ κορν και στα κουτιά της πίτσας, σε ορισμένα οδοντικά νήματα, σε προστατευτικά καλύματα επίπλων και σε είδη ένδυσης. Αντικαταστήστε τα αντικολλητικά σκεύη σας με ασφαλέστερα υλικά όπως χυτοσίδηρο, σμάλτο και ανοξείδωτο χάλυβα.

 HandSoapAndHands

Τriclosan

Αυτό το αντιβακτηριακό προιόν είναι παντού: στο σαπούνι, στην οδοντόκρεμα, στο στοματικό διάλυμα, στα αποσμητικά ακόμη και στα είδη ένδυσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να συμβάλει στην ανθεκτικότητα των βακτήριδίων στα φάρμακα (π.χ. μικρόβια), καθώς και να βλάψει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας πιο πιθανό να αναπτύξουμε αλλεργίες. Μολύνει επίσης τον υδροφόρο ορίζοντα, όταν χύνεται στην αποχέτευση. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποιεί τους καταναλωτές να διαβάζουν τις ετικέτες για το triclosan και συνιστά τη χρήση απλού σαπουνιού και νερόυ. Εάν εξακολουθείτε να προτιμάτε να χρησιμοποιείτε αντιβακτηριακό απολυμαντικό χεριών, αποφύγετε εκείνα που περιέχουν triclosan.

AssortedHousePaints

Χρώματα και φινιρίσματα με βάση το λάδι

Υπάρχουν 300 τοξικές χημικές ουσίες και 150 καρκινογόνες σε χρώματα με βάση το λάδι, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου John Hopkins. Ασφαλέστερες επιλογές είναι τα χρώματα με βάση το νέρο που δεν είναι-ή τουλάχιστον περιέχουν χαμηλή ποσότητα VOC. Το VOC αναφέρεται σε πτητικές οργανικές ενώσεις, οι οποίες είναι αέρια που εκπέμπονται από προϊόντα όπως το χρώμα. Οι πτητικές οργανικές ενώσεις μπορούν να περιέχουν ποικιλία χημικών ουσιών που μπορεί να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία. Φυσικό φινίρισμα όπως το χρώμα του γάλακτος και των λαχανικών ή φινίρισμα ξύλου με βάση το κερί είναι κάποιες καλές εναλλακτικές λύσεις.

Διαφήμιση