Αρχική Ειδήσεις Λεμόνι από την κορυφή ως τα νύχια…

Λεμόνι από την κορυφή ως τα νύχια…

0
Διαφήμιση

Μπορεί κάποιες φορές έχετε γελάσει κρυφά με τη γιαγιά που έβαζε λεμόνι στα μαλλιά για να τα «στρώσει» ίσως πάλι στον «πυρετό» του καλοκαιριού να αρχίσατε κι εσείς να πίνετε κάθε πρωί χλιαρό νερό με λεμόνι… Και τα δυο παραδείγματα αποτελούν ένα πολύ μικρό δείγμα των «μαγικών ικανοτήτων» του πιο ξινού εσπεριδοειδούς.

Χρησιμοποιείστε το στο δέρμα σας.

Ο πιο απλός τρόπος είναι να αραιώσετε ίση ποσότητα χυμό λεμονιού με ίση ποσότητα χλιαρού νερού και να καθαρίσετε το πρόσωπό σας με τη βοήθεια βαμβακιού το πρωί. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό πριν βάλετε την ενυδατική κρέμα.

Με το λεμόνι μπορείτε να φτιάξετε το πιο οικονομικό «χημικό πίλινγκ». Απλώστε στο πρόσωπό σας λίγο χυμό λεμονιού και κοιμηθείτε. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό το πρωί.

Για λευκό δέρμα και πρόσωπο

Θα χρειαστείτε 1κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι, λίγο μέλι και 5 σταγόνες χυμό λεμονιού.
Ανακατέψτε καλά το μείγμα και απλώστε το στο πρόσωπο σας. Θα το αφήσετε για 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε καλά. Κάντε αυτή τη μάσκα 2 φορές την εβδομάδα.

Μάσκα προσώπου

Συνταγή:

2 κουταλιές μέλι,

4 κουταλιές χυμό λεμονιού,

3 κουταλάκια γιαούρτι,

1 ασπράδι αυγού

Αναμίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Απλώστε σε καθαρό, στεγνό πρόσωπο 1-2 κουταλιές της μάσκας, ώστε να καλύψει όλο το πρόσωπο και αφήστε το προϊόν να δράσει για 15΄. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σκουπίστε ταμποναριστά.

Η υπόλοιπη μάσκα διατηρείται στο ψυγείο για μία εβδομάδα. Το οξέα του λεμονιού βοηθούν στην απολέπιση και μειώνουν τις δυσχρωμίες, το ασπράδι του αυγού ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας και το μέλι καταπολεμά τα βακτήρια. Κατάλληλη για δέρμα με ακμή.

Νύχια

Ξεχάστε τα κιτρινισμένα νύχια που προκαλούν η σκόνη και τα μικρόβια.

Χρησιμοποιήστε μισό λεμόνι για να τρίψετε το δέρμα και τα νύχια των ποδιών σας. Αυτό αφαιρεί τη σκόνη.

Μαλλιά

Αποτελεσματικό και κατά της πιτυρίδας. Πάρτε 3κουταλάκια χυμό λεμονιού και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και αναμείξτε τα καλά.
Κρατήστε το, σε ζεστό περιβάλλον και να το εφαρμόζετε στα μαλλιά σας κάθε μέρα. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μετά από 40 λεπτά. Θέλει το πολύ ένα μήνα για να εξαφανιστεί η πιτυρίδα.

Σπρέι για δυνατό κράτημα

Θα χρειαστείτε 1 λεμόνι, 2 κούπες νερό, 2 κουταλιές βότκα

Βάλτε το νερό να βράσει σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε το λεμόνι κομμένο σε κομματάκια (μαζί με τη φλούδα). Μόλις πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί στο μισό η ποσότητα του υγρού. Έπειτα βγάλτε το από το μάτι και αφήστε το να κρυώσει. Σουρώστε το μίγμα (ιδανικά με ένα κομμάτι τούλι) και βάλτε το σε ένα αποστειρωμένο μπουκάλι-σπρέι. Τέλος, ρίξτε τη βότκα και ανακινήστε. Φυλάξτε το σπρέι σε δροσερό μέρος και θα διατηρηθεί για περίπου ένα μήνα.

Βέβαια η πιο απλή «συνταγή» για τα μαλλιά είναι να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού για να «στρώσετε» τις ατίθασες τρίχες ή για φυσικές ανταύγειες, προσθέστε ένα τέταρτο του ποτηριού χυμό λεμονιού σε τρία τέταρτα νερό, απλώστε το στα μαλλιά σας και καθίστε στον ήλιο για 20΄. Επαναλάβετε 3-4 φορές ακόμα, ανάλογα με την απόχρωση των μαλλιών σας.

Χέρια και πόδια

Φτιάξτε ένα scrub και ξεκουράστε τα πόδια σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στα χέρια.

Συνταγή:

½ φλυτζάνι καφέ ή μαύρη ζάχαρη,

2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο (ή ελαιόλαδο ή έλαιο jojoba),

χυμό ½ λεμονιού,

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου (προαιρετικά).

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και κάντε μασάζ στις επίμαχες περιοχές. Προαιρετικά προσθέστε στο μίγμα 2-3 σταγόνες τονωτικό αιθέριο έλαιο μέντας ή δεντρολίβανου. Ξεπλένετε με ζεστό νερό.
Αναζωογονεί τα κουρασμένα πόδια και λευκαίνει τους αγκώνες, τις φτέρνες και τα γόνατα.

Τέλος, κάντε πλύσεις με λεμόνι για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας.
 

Διαφήμιση