Αρχική Ειδήσεις Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με διαδραστικές συμμετοχές...

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με διαδραστικές συμμετοχές σε όλη τη χώρα

0
Διαφήμιση

H Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, τιμά το περιβάλλον καθημερινά, αλλά δε θα μπορούσε να παραβλέψει και την 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Έτσι λοιπόν, γιορτάζει αυτή τη μέρα με μια πληθώρα εκδηλώσεων ανήμερα και σε άλλες κοντινές ημερομηνίες, με συμμετοχές σε σημαντικές διοργανώσεις σε διάφορα σημεία της χώρας.

Πάτρα
Το Σάββατο 1η Ιουνίου, ποδηλατοδράσεις για παιδιά και μεγάλους, οικοπαιγνίδια, οικοκατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, face και bodypainting, οικομαγειρέματα, εκθέσεις και πολλά άλλα θα λάβουν χώρα στην πόλη, με στόχο την ενημέρωση για την προστασία του περιβάλλοντος. Η Ε.Ο.Ε. συμμετέχει στην συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Ισότητας φύλων, Μ.Κ.Ο, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη του Δήμου Πατρέων, του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, των εκδόσεων «το Δόντι», του Γραφείου Ekvasis και του 6ουΑΚΜΗ ΕCOFestival, με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής Χελμού – Βουραϊκού, του Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου – Στροφυλιάς, του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, των οικολογικών Οργανώσεων της Πάτρας, πολλών ευαισθητοποιημένων ιδιωτών.

Βραυρώνα
«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»: Στις 2 Ιουνίου και από τις 10:00 έως τη 13:00 το μεσημέρι, η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, η Β΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσουν:
– Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας, με τίτλο «Η θεά Άρτεμη και τα αγαπημένα της ζώα».
– Περιβαλλοντική περιήγηση για το ευρύ κοινό σε επιλεγμένες περιηγητικές διαδρομές στον Υγρότοπο Βραυρώνας με παράλληλη υλοποίηση δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με σκοπό τη γνωριμία με τη φύση του υγρότοπου Βραυρώνας.
Στους συμμετέχοντες θα διατίθενται ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για το κοινό στη διάρκεια του εορτασμού: 210 8227937, 210 8228704 (Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία), 6977528200 (κα Ρούλα Τρίγκου, Ε.Ο.Ε.), 2290 27340 / 27020 (Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας), 210 3310474 (ΔΜΕΕΠ, κ. Έλενα Μπαζίνη), 210 3321755 (ΔΜΕΕΠ, κ. Αλεξάνδρα Σέλελη).

• Στις 9 Ιουνίου, μεταξύ 10:00-14:00, και με σημείο συνάντησης τον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βραυρώνας, η Ε.Ο.Ε. διοργανώνει εκδήλωση στον υγρότοπο της Βραυρώνας με υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, αφιερωμένη στη φύση του υγροτόπου, περιβαλλοντική περιήγηση στον υγρότοπο, δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και απελευθέρωση πουλιών.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας και την ANIMA
.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με το 2108228704

Αθήνα
•Στο Πάρκο Τρίτση και σε συνεργασία με το δήμο Ιλίου, διοργανώνει εκδήλωση για σχολεία, από τις 09.00 έως τις 12.00, στις 5/6, η οποία περιλαμβάνει ενημέρωση για τα πουλιά και την οικολογική αξία του Πάρκου, ξεναγήσεις στις λίμνες και περιβαλλοντικά παιχνίδια («Πάει, Πέταξε η Τροφή!») για παιδιά σχολικής ηλικίας. [περισσότερες πληροφορίες στο park@ornithologiki.gr ]

•Στις 7/6 η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία συμμετέχει στην Περιβαλλοντική Εβδομάδα του δήμου Ωρωπού με ενημερωτικό περίπτερο, παιχνίδια για παιδιά και εργαστήρια κατασκευής ταΐστρας για πουλιά στην Σκάλα Ωρωπού. Για πληροφορίες επικοινωνείτε με τον δήμο Ωρωπού στο 22953 20300.

•Στις 8 Ιουνίου, η Ε.Ο.Ε. συμμετέχει στο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος του δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού με ολοήμερο περίπτερο ενημέρωσης, περιβαλλοντικά παιχνίδια και εργαστήρια κατασκευής ταΐστρας στο Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον δήμο Ψυχικού στο 210-6794000.

Θεσσαλονίκη
• Θα τη δούμε να συμμετέχει στο παιδικό φεστιβάλ «Παραθινούπολη 2013» που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς (για 13η συνεχή χρονιά ) από Τετάρτη 5 έως Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 στην Πλαζ της Αρετσούς, με θέμα τα «Παιδιά μιλούν για τη φιλία», όπου θα βρίσκεται εκεί, με ενημερωτικό περίπτερο, δράσεις και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά που απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας ως 12 ετών. Η δική της προσέγγιση θα έχει θέμα «Φροντίζω τους φτερωτούς μας φίλους». Για το πρόγραμμα, δείτε http://politismos.kalamaria.gr/frontend/article.php?aid=398&cid=47

• Στις 8 και 9 Ιουνίου 2013, η Ε.Ο.Ε. συμμετέχει στο 3oGreenparty που διοργανώνει το Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων του δήμου Θεσσαλονίκης στο Πάρκο Ανθοκομικής (Πεδίο Άρεως). Η φετινή θεματολογία του Greenparty θα εστιάσει στην τρίτη ηλικία, στην ανακύκλωση, στους ενεργούς πολίτες, στο παιδί, στο περιβάλλον και το παιχνίδι, στη θάλασσα και τον οικοτουρισμό. Περισσότερα για τη διοργάνωση δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.greenparty.gr/

Ιωάννινα
Συμμετέχει στην ημερίδα για την Παμβώτιδα, με θέμα «Ιωάννινα: Διαχειριστικές Λύσεις για την Παμβώτιδα», όπου μεταξύ άλλων (Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών – Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τεχνικό Επιμελητήριο – Τμήμα Ηπείρου, Γενικά Αρχεία του Κράτους – Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας , Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων] θα μιλήσει με θέμα «Υγρότοπος Βραυρώνας Αττικής: το παράδειγμα προστασίας και ανάδειξης ενός παράκτιου υγρότοπου». Η ημερίδα διεξάγεται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο Σουφαρί Σεράι, το απόγευμα της 5ης Ιουνίου. [Περισσότερα για την ημερίδα, δείτε: http://www.ecoioannina.gr/pamvotismeeting2013/

Διαφήμιση