Αρχική Διάστημα Δορυφόροι του Έλον Μασκ ορατοί στον ουρανό της Κοζάνης – Βίντεο

Δορυφόροι του Έλον Μασκ ορατοί στον ουρανό της Κοζάνης – Βίντεο

0
space x
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ορατοί στον ουρανό της Κοζάνης οι δορυφόροι Starlink της εταιρίας Space-X του μεγιστάνα Elon Musc.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει το kozanilife.gr, πρόκειται για συστοιχία των δορυφόρων χαμηλής τροχιάς του προγράμματος SpaceX’s του Elon Musc που πετά σε χαμηλό ύψος με στόχο την δημιουργία ενός μεγάλου διεθνούς δορυφορικού δικτύου που θα παρέχει φθηνό και γρήγορο Ίντερνετ οπουδήποτε.

Οι δορυφόροι της Starlink

Το Starlink είναι ένας αστερισμός δορυφορικού διαδικτύου που κατασκευάζεται από την SpaceX παρέχοντας δορυφορική πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Αποτελείται από χιλιάδες μικρούς δορυφόρους μαζικής παραγωγής σε χαμηλή γήινη τροχιά (LEO), σε συνδυασμό με τους πομποδέκτες εδάφους.

Μάλιστα, η SpaceX σχεδιάζει να πουλήσει μερικούς από τους δορυφόρους για στρατιωτικούς, επιστημονικούς ή διερευνητικούς σκοπούς.

Αξιόπιστη online πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες

Το 2019 από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ εκτοξεύτηκαν συνολικά 120 μικροί δορυφόροι Starlink οι οποίοι περιφέρονται σε πολύ χαμηλότερο ύψος πάνω από τη Γη (350 έως 550 χιλιόμετρα), από ό,τι οι σημερινοί δορυφόροι Ίντερνετ, πράγμα που – σύμφωνα με τον Μασκ – θα επιτρέψει την παροχή αξιόπιστης online πρόσβασης σε υψηλές ταχύτητες και χωρίς μεγάλο κόστος, αναφέρει το kozanilife.gr.

H 13η αποστολή της NASA για το 2021

Το βράδυ της Τρίτης 4 Μαΐου 2021 εκτοξεύθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα, ο πύραυλος SpaceX Falcon 9. Πρόκειται για την 13η αποστολή της SpaceX για το 2021.

Η εταιρεία συνεχίζει έναν ταχύτατο ρυθμό εκτόξευσης, στηριζόμενη στον στόλο της με αποδεδειγμένες πτήσεις. Μέχρι στιγμής, κάθε αποστολή φέτος έχει μεταφερθεί σε επαναχρησιμοποιημένο ενισχυτή.

Σύμφωνα με τη NASA, o πύραυλος μεταφέρει 60 δορυφόρους Starlink.

Μετά την εκτόξευση του πυραύλου πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή σε τροχιά των δορυφόρων γύρω από τη Γη.

Στόχος του Ίλον Μασκ στα επόμενα χρόνια είναι να έχει σε περιφορά γύρω από την Γη περίπου 4.000 τέτοιους δορυφόρους.

Διαφήμιση