Αρχική COVID-19 «Πράσινο φως» από την Συμβουλευτική Επιτροπή FDA στο εμβόλιο Pfizer

«Πράσινο φως» από την Συμβουλευτική Επιτροπή FDA στο εμβόλιο Pfizer

0
pfizer
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το “πράσινο φως” όπως αναμενόταν έλαβε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του COVID-19 από τη Συμβουλευτική Επιτροπή της Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Στην ίδια διαδικασία θα υποβληθεί και το εμβόλιο της Moderna, στις 17 Δεκεμβρίου.

Τα δεδομένα που οδήγησαν στην απόφαση

Η επιτροπή εμπειρογνωνόνων, εξέτασε τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών. Σε μια συνεδρίαση η οποία μάλιστα μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.

Στο ερώτημα αν «με βάση το σύνολο των διαθέσιμων επιστημονικών στοιχείων, τα οφέλη του εμβολίου των Pfizer-BioNTech υπερτερούν των κινδύνων που συνδέονται με αυτό, για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω», η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων έδωσε την θετική της ψήφο, με πλειοψηφία 17 υπέρ έναντι 4 κατά.

Πλέον ο FDA πρέπει να αποφασίσει αν θα αποδεχθεί την εισήγηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής. Και θα ανακοινώσει και επίσημα την χορήγηση έκτακτης αδειοδότησης για την κυκλοφορία του στις ΗΠΑ.

Πότε θα ξεκινήσει η δοκιμή

Κατόπιν της αδειοδότησης του εμβολίου, θα αρχίσει η διανομή του σε όλη την χώρα. Με τους αρμόδιους να διαβεβαιώνουν πως οι πρώτες χορηγήσεις του εμβολίου σε ασθενείς θα γίνουν εντός των επόμενων 24 με 36 ωρών το αργότερο.

Το μεγάλο στοίχημα

Πλέον το στοίχημα για τις Αμερικανικές Αρχές είναι πόσοι πολίτες θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο.

Τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως σχεδόν το 50% είναι πρόθυμο να εμβολιαστεί, τη στιγμή που επιστήμονες εκτιμούν πως πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού για να επιτευχθεί η περίφημη «ανοσία της αγέλης».

Διαφήμιση