Αρχική COVID-19 Σήμερα αναμένεται η έγκριση στο εμβόλιο Pfizer/ BioNTech στην Αμερική

Σήμερα αναμένεται η έγκριση στο εμβόλιο Pfizer/ BioNTech στην Αμερική

0
εμβόλιο κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου αναμένεται στις ΗΠΑ η έγκριση για το εμβόλιο BNT162b1 των Pfizer/BioNTech.

Εκτός απροόπτου η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολίων και Σχετικών Βιολογικών Προϊόντων (VRBPAC) θα γνωμοδοτήσει για τη χορήγηση ή όχι Άδειας Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (EUA).

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης για το εμβόλιο COVID-19 νωρίτερα από τον Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA), ερμηνεύεται ως «έμμεση έγκριση». Aν και είναι γνωστό ότι ο FDA δεν δεσμεύεται από τις γνωμοδοτήσεις των συμβουλευτικών επιτροπών.

Ελπίδες χορήγησης σε Αμερικανούς από 16 ετών

Ο FDA ανακοίνωσε ότι τα δεδομένα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Pfizer Inc. είναι σύμφωνα με τις οδηγίες του για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης. Αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες για τη δυνατότητα διάθεσής του σύντομα στους Αμερικανούς ηλικίας 16 ετών και άνω.

Παρενέργειες του εμβολίου

Tα δεδομένα για το εμβόλιο προέκυψαν από 38.000 δείγματα σε διάστημα 2 μηνών, τα οποία δείχνουν πως παρέχει ασφάλεια χωρίς να εντοπίζονται λόγοι ανησυχίας μετά τη δεύτερη δόση.

Μάλιστα, σημειώνει πως η πιο κοινή αντίδραση μετά τον εμβολιασμό είναι δερματική στο σημείο όπου αυτός γίνεται, ακολουθούμενη από ενδεχόμενη κόπωση ή πονοκέφαλο.

Περιστατικά αλλεργίας προέκυψαν από τον εμβολιασμό στην Βρετανία

Όσοι έχουν ιστορικό σημαντικών αλλεργικών αντιδράσεων να μην κάνουν το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech. Αυτό, συμβούλεψε η Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Βρετανίας. Δύο άνθρωποι που εμβολιάστηκαν ανέφεραν πως είχαν αρνητικές αντιδράσεις.

Ο ΜΗRA, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έγκριση των εμβολίων, είναι η αρμόδια αρχή η οποία εντόπισε το πρόβλημα και έσπευσε να ενημερώσει τον NHS.
Ο καθηγητής, Stephen Prowis, εθνικός ιατρικός διευθυντής του NHS, δήλωσε:

«Όπως σε κάθε νέο εμβόλιο, έτσι και τώρα ο MHRA μας συμβούλεψε να προχωρήσουμε σε προληπτική διακοπή εμβολιασμού σε όσους είναι αλλεργικοί, μετά από δυο περιπτώσεις ασθενών. Και οι δυο αναρρώνουν καλά».

Να θυμίσουμε πως η Μεγάλη Βρετανία χρησιμοποιεί το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο είναι αποτελεσματικό κατά 95%.

Διαφήμιση