Αρχική COVID-19 Τι είναι το click away που θα ψωνίσουμε τα Χριστούγεννα- Δευτέρα ανοίγουν...

Τι είναι το click away που θα ψωνίσουμε τα Χριστούγεννα- Δευτέρα ανοίγουν τα κομμωτήρια

0
Click away ψώνια
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την αντίθεση τους εξέφρασαν οι λοιμωξιολόγοι με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εγκρίνοντας μόνο τη λειτουργία κάποιων καταστημάτων με τη μέθοδο click away.

Στην εισήγηση τους, δίνουν το πράσινο φως για το άνοιγμα κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων. Η λειτουργία τους αναμένεται να γίνει κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα.

Σε μία περίπου ώρα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για το τι ακριβώς θα γίνει σε λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια.

Τι είναι το click away

Μέσω click away θα πρέπει να κάνουμε τις αγορές μας. Η μέθοδος είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς.

Με στόχο να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών χωρίς να μεσολαβεί courier. Αυτό εξηγεί σε εβδομαδιαίο ενημερωτικό έγγραφό του, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ).

Το click away σε τρία απλά βήματα

  • Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.
  • Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.
  • Mε το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

ψώνια χριστούγεννα

Ανάσα για την αγορά

“Η μέθοδος του click away θα αποτελέσει τον μόνο τρόπο για τα εμπορικά καταστήματα, να πωλούν τη περίοδο της εορταστικής αγοράς των Χριστουγέννων”, αναφέρει το ΕΒΕΠ.

Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν μόνο με click away

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης είπε πως με τη μέθοδο του click away αναμένεται να λειτουργήσουν καταστήματα παιχνιδιών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, καταστήματα ρούχων και υποδημάτων.
Όπως υπογράμμισε δεν θα λειτουργήσουν καθόλου τα εμπορικά κέντρα, αλλά θα λειτουργήσουν όλα τα καταστήματα που έχουν πρόσοψη σε δρόμο, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Παράταση lockdown

Για νέα παράταση του lockdown προειδοποιεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
“Είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί, τόνισε χθες Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

“Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με τον βαθμό που θα θέλαμε. Οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα”.

Μ. Παγώνη: Με 100 θανάτους την ημέρα δεν μας απασχολεί το ρεβεγιόν

Αντίθετη με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των εκκλησιών είναι η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη.

Αφού αναφέρθηκε στα 15 άτομα που έχουν νοσήσει με κορονοϊό στο “Γεννηματάς”, γιατρούς και νοσηλευτές, μίλησε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

“Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για να προχωρήσουν στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, ανέφερε η γιατρός στο Mega.

Στην επόμενη εβδομάδα μετά το άνοιγμα μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και μετά θα λέμε “γιατί άνοιξαν τα μικρά μαγαζιά”.

Χ. Γώγος: “Δεν είναι δεδομένο ότι ανοίγουν τα δημοτικά 7 Ιανουαρίου”

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις 7 Ιανουαρίου άφησε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ απέκλεισε και το πλήρες άνοιγμα των εκκλησιών. Όπως προειδοποίησε “με το παραμικρό μπορούμε να έχουμε τρίτη επιδείνωση”.

 

 

Διαφήμιση