Αρχική Καταστροφές Καιρός: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία σήμερα-Πρόγνωση έως την Τετάρτη

Καιρός: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία σήμερα-Πρόγνωση έως την Τετάρτη

0
Χιόνια - Καιρός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Επιδεινώνεται και άλλο ο καιρός. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, θα επικρατήσουν σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Μετά το μεσημέρι το νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού. Η βροχή και ο άνεμος που αναμένεται το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου.

20201211 eastmed

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Σταδιακά θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στο χάρτη παρουσιάζεται η ολική βροχόπτωση που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 11/12. Καθώς και οι περιοχές που θα σημειωθούν ισχυρά φαινόμενα.

20201211 rain

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις και θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση, φτάνοντας μετά το μεσημέρι τα 7 και κατά τόπους πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14-15 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, τους 16-17 βαθμούς στο Αιγαίο και τους 18-19 βαθμούς στη Ρόδο και στην Κρήτη.

Αυξημένες βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας

Η “ζωνική κυκλοφορία” θα συνεχίσει να υφίσταται και τις επόμενες ημέρες στη Μεσόγειο, σύμφωνα με το Hellenic Weather.

Έχοντας ως αποτέλεσμα τις αλλεπάλληλες κακοκαιρίες φθινοπωρινού τύπου τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο και στη χώρα μας.

Ατμοσφαιρικές διαταραχές θα κινούνται από την κεντρική Μεσόγειο προς τα ΒΑ Βαλκάνια, προκαλώντας βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

Ο χάρτης του Weather Online που ακολουθεί αφορά τα συνολικά φαινόμενα (βροχή, χιόνι κτλ) που προβλέπονται έως την Τρίτη (15/12).

synolikos yetos ellada eos 15 12 2020

Μεταβείτε στον διαδραστικό χάρτη καιρού για να δείτε την ακριβή κίνηση των συστημάτων κακοκαιρίας που θα επηρεάσουν την Ελλάδα.

Ο καιρός έως την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου

Καιρός με “δόντια” θα επικρατήσει έως και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στην χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση του Hellenic Weather.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά τις πρωινές ώρες και πιθανώς στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα.

Βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και πιθανώς στα ανατολικά να είναι κατά τόπους ισχυρά μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα στα δυτικά από το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας από τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στα κεντρικά ηπειρωτικά, την κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς να είναι έντονα, από το απόγευμα όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία οι βροχές θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ενώ στα κεντρικά και τα βόρεια νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ενώ στα βόρεια νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

 

Διαφήμιση