Αρχική Special Topics Πως φτάνει η ευεργετική για τον οργανισμό κανέλα στο πιάτο μας-Βίντεο με...

Πως φτάνει η ευεργετική για τον οργανισμό κανέλα στο πιάτο μας-Βίντεο με όλη τη διαδικασία 

0
cinnamon 3856840 1280(1)
Διαφήμιση

Η γνωστή σε όλους κανέλα είτε σε ξυλάκι είτε σε σκόνη, που μπορούμε εύκολα να βρούμε στην αγορά θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετική για τον οργανισμό, με πολλά οφέλη για την υγεία μας. 

Ωστόσο, η συγκ0ομιδή της δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, όπως μπορούμε να δούμε σε βίντεο που κυκλοφόρησαν σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, μαθαίνοντάς μας πως γίνεται η παραγωγή αλλά και πως φτάνει στο πιάτο μας!

Η συγκομιδή πραγματοποιείται συνήθως από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο, όταν οι μουσώνες ξεσπούν σε βροχές. Η κανέλα προσφέρει και πολλά οφέλη στην υγεία καθώς μεταξύ άλλων μειώνει το σάκχαρο και ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο τύποι κανέλας: η κανέλα Κεϋλάνης και η κασσία.

Η κανέλα Κεϋλάνης είναι εγγενής στη Σρι Λάνκα. Έχει ένα πλούσιο, ελκυστικό άρωμα και μια γλυκιά γεύση, και τα πτερύγια του είναι απαλά και ανοιχτό καφέ.

@chinaframer

Cinnamon harvest from tree #cinnamon #tree #harvest #asmr

♬ original sound – Farmer China

@chinaframer

Homemade Olive oil making #oliveoil #homemade #organicfood #chinafarmer

♬ original sound – Farmer China

 

Η Κασσία προέρχεται από άλλες ασιατικές χώρες όπως η Κίνα, η Ινδονησία και το Βιετνάμ. Ο φλοιός του είναι στιβαρός με τραχιά υφή, έχει σκούρο καφέ χρώμα και είναι πιο δυνατός και πιο ζεστός στη γεύση.

Η Κασσία θεωρείται χαμηλότερης ποιότητας, ενώ η Κεϋλάνη θριαμβεύει συχνά ως η καθαρή, «αληθινή κανέλα»

Τα οφέλη της κανέλας

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Στην κανέλα περιέχονται ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως οι πολυφαινόλες. Μια μελέτη που εξέτασε τα οφέλη της κανέλας, διαπίστωσε ότι η συμπληρωματική χορήγηση της θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο αίμα, μειώνοντας παράλληλα τα επίπεδα δεικτών που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της φλεγμονής, όπως η C-αντιδρώσα πρωτεΐνη.

Ακόμη, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κανέλας είναι τόσο ισχυρές που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φυσικό συντηρητικό τροφίμων.

Λειτουργεί ως ισχυρό αντιφλεγμονώδες

Το μπαχαρικό αυτό σύμφωνα με μελέτες, περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών.

Επίσης, η χρήση της κανέλας βοηθά και στη μείωση των καρδιακών παθήσεων καθώς σύμφωνα με μια ανασκόπηση, η κατανάλωση τουλάχιστον 1,5 γραμμαρίου ή περίπου 3/4 ενός κουταλιού του γλυκού κανέλας την ημέρα μπορούσε να μειώσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων, της ολικής και της LDL (κακής) χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με μεταβολική νόσο. Παρόμοια ήταν και τα αποτελέσματα μιας άλλης ανασκόπησης 13 μελετών.

Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση όταν καταναλώνεται τακτικά για τουλάχιστον 8 εβδομάδες.

coffe 2477154 1280(1)

Ρυθμίζει την ινσουλίνη

Μερικές ακόμη μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα μπορεί να είναι σε θέση να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυξάνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η κανέλα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να υποστηρίξει τον καλύτερο έλεγχό του.

Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Εκτός από τις ευεργετικές επιδράσεις στην αντίσταση στην ινσουλίνη, η κανέλα μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα μέσω πολλών άλλων μηχανισμών.

Από τη μία, παρεμβαίνει σε πολλά πεπτικά ένζυμα, γεγονός που επιβραδύνει τη διάσπαση των υδατανθράκων στο πεπτικό σας σύστημα. Από την άλλη, μια ένωση της κανέλας μπορεί να μιμηθεί τις επιδράσεις της ινσουλίνης, για να βελτιώσει την πρόσληψη του σακχάρου στα κύτταρα.

Ύστερα από μελέτες και πειράματα που έχουν πραγματοποιηθεί σε ανθρώπους έχουν επιβεβαιώσει τις ευεργετικές επιδράσεις της κανέλας, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να βελτιώσει την αιμοσφαιρίνη A1c, έναν δείκτη μακροχρόνιου ελέγχου του σακχάρου στο αίμα.

Διαφήμιση