Αρχική Ειδήσεις Όλη η Θεσσαλονίκη ψάχνει αυτόν που ακρωτηρίασε τον γάτο Ήφαιστο!

Όλη η Θεσσαλονίκη ψάχνει αυτόν που ακρωτηρίασε τον γάτο Ήφαιστο!

0
gataki thessaloniki jpg
Διαφήμιση

Στο πόδι βρίσκεται ολόκληρη η Θεσσαλονίκη προκειμένου να εντοπιστεί το ανθρώπινο χέρι που ακρωτηρίασε τον γάτο Ήφαιστο! Ολόκληρη η κοινωνία στη Θεσσαλονίκη έχει αναστατωθεί για όσα συγκλονιστικά συνέβησαν στον γάτο Ήφαιστο που έζησε τη φρίκη και την αγριότητα από πολύ μικρή ηλικία καθώς κάποιος αδίστακτος ακρωτηρίασε τα τρία του άκρα με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για παρέμβαση ανθρώπινου χεριού, γεγονός, που σοκάρει!

Σύνταξη:ecozen.gr

Ο φρικιαστικός βασανισμός που θυμίζει την τραγική ιστορία του Όλιβερ στην Αράχωβα-που παραμένει ανεξιχνίαστη- αποκαλύφθηκε την Κυριακή 16/6 και παρ’ ότι οι αρχικές σκέψεις για τον τραυματισμό του αφορούσαν κάποιο ατύχημα, τελικά φάνηκε πως τα τραύματα προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο από κάποιον άνθρωπο!

gatos

Όπως ενημέρωσε η κτηνιατρική κλινική “Αγαθαγγελίδη“, όπου νοσηλεύεται ο «Ήφαιστος», όπως είναι το όνομα του γάτου, το γατάκι «υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καθαρισμού και απομάκρυνσης νεκρωμένων ιστών των ακρωτηριασμένων άκρων καθώς και σε προετοιμασία τους ώστε να δεχθούν μελλοντικά τα προσθετικά μέλη. Ταυτόχρονα πάρθηκαν δείγματα για ιστολογικές εξετάσεις από τις οποίες πιθανώς να προκύψουν περισσότερα δεδομένα για την πρόκληση του ατυχήματος».

Αντιμέτωπος με κακούργημα ο δράστης

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, διαφοροποιήθηκε το αδίκημα της θανάτωσης ή του βασανισμού ζώου και πλέον έχει μετατραπεί σε κακούργημα, για το οποίο προβλέπεται μάλιστα ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη! Ως κακοποίηση νοείται κάθε ακατάλληλη μεταχείριση και συμπεριφορά που διαταράσσει την ευζωία του ζώου, προκαλώντας του από δυσφορία έως και θάνατο. Είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται αυτεπαγγέλτως. Δηλαδή, για τη δίωξη του δράστη απαιτείται η πράξη να έρθει σε γνώση του εισαγγελέα και τίποτα άλλο. Όπως αναφέρεται στο άρθρο 16 παρ. β απαγορεύεται “…ο φόνος και ο βασανισμός των ζώων, με την εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, στραγγαλισμό, απαγχονισμό, πνιγμό/πνιγμονή, πρόκληση εγκαύματος, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, ακρωτηριασμό (μη θεραπευτικό), πυροβολισμό (πρόκληση τραύματος ή/και θάνατος ζώου), ο εκούσιος τραυματισμός (βαριά, επικίνδυνη σωματική βλάβη), οι μάχες μεταξύ ζώων, η κτηνοβασία, η σεξουαλική κακοποίηση ζώου με χρήση αντικειμένων για τη σαδιστική ευχαρίστηση του δράστη και η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων.

Πηγή:ertnews

Διαφήμιση