Αρχική Ειδήσεις Athens Pride 2024: Χιλιάδες άνθρωποι στο φεστιβάλ περηφάνειας (Φωτό και Βίντεο)

Athens Pride 2024: Χιλιάδες άνθρωποι στο φεστιβάλ περηφάνειας (Φωτό και Βίντεο)

0
pride 2024 steles
Διαφήμιση

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν στο “Athens Pride 2024”, το φεστιβάλ υπερηφάνιας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με σύνθημα «Ένας νόμος δεν αρκεί» και κοινό αίτημα ίσα δικαιώματα για όλους!

Σύνταξη: ecozen.gr

Στο πλαίσιο του φετινού “Athens Pride 2024”, χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν από το πρωί στο κέντρο της πρωτεύουσας για να πάρουν μέρος σε εκδηλώσεις και δράσεις γύρω από το φεστιβάλ, πριν την καθιερωμένη πορεία.

pride 2024 kentro

«Ο μισαναπηρισμός, ο ηλικιακός ρατσισμός, η ντροπή για τα σώματά μας, η ομοφοβία, ο μισογυνισμός, ο ρατσισμός, ο σεξισμός, η τρανσφοβία, το slut shaming, η πατριαρχία ΔΕΝ έχουν χώρο στις δράσεις μας. Φόρεσε ό,τι γουστάρεις. Χόρεψε σαν να μην σε βλέπουν. Ζήτησε συγκατάθεση. Κατανάλωσε υπεύθυνα. Σεβαστείτε το ένα το άλλο.

Αισθάνεσαι μη ασφαλές ή θέλεις να μιλήσεις; Επικοινώνησε μαζί μας» γράφουν οι διοργανωτές του Athens Pride στην επίσημη σελίδα στο Facebook. Ανάμεσα στον κόσμο στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν και πρόσωπα από την πολιτική σκηνή.

pride 2024 neoi

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, οι βουλευτές της Νέας Αριστερά Νάσος Ηλιόπουλος και Πέτη Πέρκα, η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Μπεκατώρου, ο επικεφαλής του Κόσμος Πέτρος Κόκκαλης.

pride dimarxos politikoi

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Athens Prids, στις 15 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, το Athens Pride και η LGBTQI+ Κοινωνία των Πολιτών γιόρτασαν τη νομιμοποίηση της ισότητας στον Γάμο και στην Τεκνοθεσία για ομόφυλα ζευγάρια  (Ν.4089/2024).

Αυτό #AthensPride pic.twitter.com/otJKd1tsy7

— Εμένα με λένε Όλγα Μαρκάτου διέσχισα (@OlgaMarkatou3) June 15, 2024


Αυτός ο νομός-ορόσημο αποτελεί το επιστέγασμα πολλών ετών σκληρών προσπαθειών για μια προστατευτική νομοθεσία για τα LGBTQI+ άτομα στην Ελλάδα. Ωστόσο, η πραγματική κοινωνική αλλαγή δεν επέρχεται απλώς και μόνο επειδή μια κυβέρνηση ψηφίζει έναν νόμο.

pride 2024 mousikoi

Με το σύνθημα, ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ, το Athens Pride 2024 υπογραμμίζει τις ανεπάρκειες των διαφόρων νόμων που αφορούν την LGBTQI+ κοινότητα, καθώς και τα εμπόδια στην κοινωνική ένταξη που τα LGBTQI+ άτομα αντιμετωπίζουν συστηματικά στην οικογένεια, στον εργασιακό χώρο, στο δημόσιο χώρο, στην υγεία, στην εκπαίδευση  και σε όλες τις πτυχές του καθημερινού βίου.

Athens Pride 2024: Οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν -Συναυλία στις 21:00
Παράλληλα με την πορεία:

Aggelina
Cilia Katrali
Leo
Papazό
Dj Set Oben Budak
Aria Di Vine Performance
Παρουσίαση: Nakis, Pamairi, Aria Di Vine

Στην σκηνή στις 21:00 θα εμφανιστούν:

Anastasia
Daphne Lawrence
Ekati
Aaron Sibley
Ελεονόρα Ζουγανέλη
Tamta
James Indigo
Joanne
Mania
Ria
Heelcat
Παρουσιάζουν η Athinoid και η Zoe Pre.

Διαφήμιση