Αρχική Ειδήσεις Λαμία: Βρέθηκε σταφυλόκοκκος στα σχολικά γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους 63 μαθητές

Λαμία: Βρέθηκε σταφυλόκοκκος στα σχολικά γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους 63 μαθητές

Θετικά στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου βρέθηκαν τα δείγματα των σχολικών τροφίμων που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε 63 μαθητές στη Λαμία.

0
fagito
Διαφήμιση

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στα δείγματα από τη Λαμία που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία απομονώθηκε σταφυλόκοκκος που παράγει τοξίνη.

Το βακτήριο βρέθηκε σε δέκα δείγματα φαγητού από το εργοστάσιο στη Λαμία συνεπώς η έξαρση κρουσμάτων οφείλεται σε τοξίνη του παράγει ο σταφυλόκοκκος.

Η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση συνεχίζεται.

Θα γινόταν έλεγχος στο εργοστάσιο… που κάηκε

Το εργοστάσιο της εταιρείας Γιαννίτση στην βιομηχανική περιοχή της Λαμίας, που είχε ετοιμάσει τα σχολικά γεύματα, από τα οποία προκλήθηκε μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές επτά σχολείων της περιοχής, επρόκειτο να επισκεφθεί σήμερα Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΦΕΤ. Ομως, το βράδυ της Κυριακής το εργοστάσιο καταστράφηκε από πυρκαγιά.

Η αναλυτική δήλωσή του ήταν: «Εμείς μετά από την ενημέρωση που είχαμε και από τον ΕΟΔΥ, αυτό έγινε βέβαια την προηγούμενη εβδομάδα, την Παρασκευή, πήγαμε το Σάββατο στην επιχείρηση όταν ήταν εν ενεργεία.

Απλά η γραμμή παραγωγής η οποία έχει να κάνει με τα γεύματα για τα σχολεία, δεν λειτουργούσε γιατί τα Σαββατοκύριακα τα σχολεία δεν λειτουργούν.
Επομένως, είχαμε είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε έναν έλεγχο αρχές αυτής της εβδομάδας για να βλέπαμε και αυτή την πορεία, πώς εξελίσσεται, πώς λειτουργεί.

Ο έλεγχος αυτός, θα γίνει, προφανώς καθ’ ολοκληρία δεν μπορεί να γίνει πια. Αύριο θα πάμε όμως, γιατί υπήρχαν κάποιες πληροφορίες που μας λένε ότι εν μέρει θα μπορούσε να ξαναλειτουργήσει και επειδή δεν έχουμε εικόνα δεν πήγαμε σήμερα, θα πάμε αύριο να έχουμε και μια εικόνα και εμείς από την επιχείρηση, δηλαδή τι έχει καταστραφεί, τι έχει μείνει όρθιο και τι αν μπορεί να σωθεί κάτι και που μπορούμε να εμπλακούμε και εμείς.

Έλεγχος και στους προμηθευτές της βιομηχανίας τροφίμων 
Επομένως αύριο έχουμε οργανώσει έναν επιτόπιο έλεγχο, ότι βέβαια μπορούμε να κάνουμε, όπως επίσης να πάμε και σε δύο σχολεία και σε μια άλλη επιχείρηση που κάνει κιμά, η οποία τροφοδοτούσε την επιχείρηση του κέτερινγκ. Έχουμε δηλαδή ακόμα πορεία για να έχουμε μια συνολική εικόνα».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν τροφοδοτούσε μόνο σχολεία, άρα ότι είχε κλειστή τη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής δεν αρκεί για να μην ελεγχθεί άμεσα Παρασκευή ή Σάββατο. Επίσης ένα ολόκληρο εργοστάσιο δεν είναι μόνο η γραμμή παραγωγής, είναι ψυγεία, τιμολόγια κ.λπ.

Πηγή: ertnews.gr, lamianow.gr

Διαφήμιση