Αρχική Special Topics Alzheimer Ελλάς: “Μη ξεχάσεις να με αγαπάς” (Βίντεο)

Alzheimer Ελλάς: “Μη ξεχάσεις να με αγαπάς” (Βίντεο)

0
MOTHER S DAY 2024
Διαφήμιση

Η Γιορτή της Μητέρας μπορεί να είναι διαφορετική για εκείνες τις μαμάδες που είναι αντιμέτωπες με την άνοια και η Alzheimer Ελλάς μέσα από την καμπάνια  “Μη ξεχάσεις να με αγαπάς” επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά τους να βρίσκονται δίπλα τους!

Σύνταξη: ecozen.gr

Tο ξέρουμε καλά! Όταν η άνοια φτάνει στην οικογένεια, η δυναμική αλλάζει. Οι ρόλοι αντιστρέφονται. Για πολλά παιδιά έρχεται η ώρα να φροντίσουν τη μητέρα τους, όπως εκείνη, αυτά .Μέσα στις δυσκολίες, την κούραση και την αποθάρρυνση, όμως, υπάρχει μια σχέση πολύ δυνατή και αμφίδρομη: η αγάπη που έδωσε η μητέρα στα παιδιά που μεγάλωσε και που τώρα της δίνουν πίσω. Ένα υπέροχο συναίσθημα που αντιστέκεται ακόμα και όταν οι αναμνήσεις σβήνουν, και που συχνά μόνο μια μικρή χειρονομία, ένα χαμόγελο, ένα χάδι, ένα λουλούδι αρκεί για να αναζωπυρωθεί.

 Οι φράουλες της μαμάς μου

fraoules

Μη ξεχάσεις να με αγαπάς, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, την Κυριακή 12 Μαΐου, γιορτάζουμε τις εμπειρίες με τη μητέρα μας…
Όπως τότε αγαπημένη μου μαμά που ήρθαμε στο σπίτι κρατώντας λουλούδια για να σου ανακοινώσουμε ότι περιμέναμε το παιδί μας και εγγονούλα σου…

FrontidaSpitiAnoia fv

Ήταν Ιούνιος και καθάριζες φράουλες, θυμάσαι; Τις έβαζες σε ένα γυάλινο μπώλ με λίγο χειροποίητο ποτό κι έριχνες λίγη ζάχαρη κι ήταν αυτό ίσως το πιο υπέροχο ποτό που έχω πιεί στη ζωή μου! Σου είπαμε ότι έχουμε να σου πούμε κάτι πολύ όμορφο! Εσύ, στράφηκες προς το μέρος μας κι έλαμψες ολόκληρη! Κατάλαβες αμέσως, το είδα στα μάτια σου που βούρκωσαν από χαρά και συγκίνηση! Το βλέμμα σου ξεχείλιζε αγάπη, νοιάξιμο, στοργή και τα είπες όλα με την αγκαλιά σου… Χωρίς να υπάρχει βίντεο, χωρίς να έχουμε ανεβάσει story, χωρίς φωτογραφίες, έχω στη μνήμη μου το πρόσωπό σου που έλαμπε!

Μαμά… Μη ξεχάσεις να με αγαπάς

  • Αφιερώστε χρόνο για να αναπολήσετε.
  • Δείτε παλιές φωτογραφίες μαζί γιατί γνωστά πρόσωπα και μέρη μπορούν να φέρουν χαρά σε κάποιον με άνοια, ακόμα κι αν το άτομο δεν μπορεί να θυμηθεί τα ονόματα αυτών που απεικονίζονται.
  • Περιγράψτε τα ονόματα και μιλήστε για τις περιπτώσεις καθώς προχωράτε στις φωτογραφίες.
  • Αποφύγετε να κάνετε την ερώτηση: “Θυμάστε;” Μπορεί να κάνει κάποιον που ζει με διαταραχή μνήμης να αισθάνεται αμηχανία ή ντροπή.
  • Προσαρμόστε τα παλιά αγαπημένα για να ταιριάζουν στις νέες συνθήκες. Πάρτε φαγητό σε πακέτο από ένα αγαπημένο εστιατόριο εάν η μαμά δεν μπορεί πλέον να πάει εκεί αυτοπροσώπως.
  • Ακούστε μαζί της την αγαπημένη μουσική της μητέρας σας.
  • Περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί μπορεί να δημιουργήσει νέες αγαπημένες στιγμές. Καθώς σχεδιάζετε δραστηριότητες, ενσωματώστε τι μπορεί να κάνει η μητέρα σας και τι επιλέγει να κάνει τώρα, και όχι τι ήταν δυνατό στο παρελθόν.
Διαφήμιση