Αρχική Special Topics Αυτές είναι οι επτά συμπεριφορές που υιοθετούν οι άνθρωποι που αγαπούν την...

Αυτές είναι οι επτά συμπεριφορές που υιοθετούν οι άνθρωποι που αγαπούν την μοναξιά

Όταν ο άνθρωπος μεγαλώνει επαναπροσδιορίζει τις ανάγκες του αλλά και τις προτεραιότητές του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αλλάζει η ιδιοσυγκρασία του · Απλά προσαρμόζεται μέσα σε αυτές τις νέες συνθήκες που φέρνει το πέρασμα του χρόνου, υιοθετώντας  ένα νέο κοινωνικό μοντέλο!

0
monaxia2
Διαφήμιση

 

Δεν είναι σπάνιο, μεγαλώνοντας, οι άνθρωποι να χρειάζονται και να επιζητούν περισσότερο χρόνο μόνοι τους · Βέβαια οι λόγοι για την καταφυγή στην μοναξιά διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Άλλοι θέλουν να αφοσιωθούν στις αγαπημένες ασχολίες και τα χόμπι τους άλλοι απλώς θέλουν να απολαμβάνουν την ηρεμία και τη συντροφιά του εαυτού τους. Η ανάγκη αυτή των ανθρώπων, εμφανίζεται με ορισμένες χαρακτηριστικές συμπεριφορές.

Οι άνθρωποι που αγαπούν την μοναξιά όσο μεγαλώνουν, εμφανίζουν αυτές τις 7 συμπεριφορές

  • Απολαμβάνουν τον προσωπικό τους χώρο
  • Δίνουν μεγαλύτερη αξία στην ποιότητα, όχι στην ποσότητα
  • Προτεραιότητά τους είναι η αυτοφροντίδα
  • Αναπολούν και χάνονται στις σκέψεις τους
  • Υιοθετούν μοναχικές συνήθειες
  • Είναι επιλεκτικοί με του που περνούν τον χρόνο τους
  • Απολαμβάνουν την μοναξιά τους

Απολαμβάνουν τον προσωπικό τους χώρο

Η θέλησή τους να είναι μόνοι, δεν τους κάνει αντικοινωνικούς. Αντίθετα, δείχνει ότι οι άνθρωποι χαίρονται την ηρεμία και τη διαύγεια που τους χαρίζει η μοναξιά.

monaxia1

Δίνουν μεγαλύτερη αξία στην ποιότητα, όχι στην ποσότητα

Μεγαλώνοντας, η ποιότητα των ανθρώπινων σχέσεων και αλληλεπιδράσεων, αυξάνεται. Οι άνθρωποι, ωριμάζοντας επιζητούν και δημιουργούν πιο ουσιαστικές σχέσεις, ενδεχομένως και με λιγότερους ανθρώπους απ’ ό,τι προηγουμένως, τις οποίες βρίσκουν πιο ουσιαστικές  και ικανοποιητικές, σε βαθύτερο επίπεδο.

Η επιλεκτικότητα αυτή, αποτελεί κοινή συμπεριφορά των ανθρώπων που, μεγαλώνοντας γίνονται κάπως πιο μοναχικοί.

Προτεραιότητά τους είναι η αυτοφροντίδα

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο αναγκαία γίνεται η φροντίδα του εαυτού. Αυτό καταδεικνύει και μία μελέτη του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Οι άνθρωποι λοιπόν που μεγαλώνοντας, γίνονται περισσότερο μοναχικοί, επενδύουν ένα σημαντικό ποσοστό του χρόνου τους σε δραστηριότητες όπως το διάβασμα, ο διαλογισμός, η σωματική άσκηση ή η απόλαυση των καθημερινών στιγμών της ημέρας.

Η ανάγκη της προσωπικής αυτής συνήθειας, εκφράζεται με διάφορες μορφές  όπως το ημερολόγιο, την ήρεμη αναπόληση, την ανάγκη του ανθρώπου να μείνει μόνος του.

Υιοθετούν μοναχικές συνήθειες

Με το πέρασμα των χρόνων, οι άνθρωποι ανακαλύπτουν πράγματα  που τους προσφέρουν πραγματική ικανοποίηση. Καλλιεργούν ασχολίες που τους προσφέρουν χαρά, χαλάρωση και μέσα από τις οποίες, καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους. Η καλλιέργεια πιο μοναχικών συνηθειών είναι συμπεριφορά που μαρτυρά ότι ο άνθρωπος, μεγαλώνοντας υιοθετεί πιο μοναχικές συνήθεις που συχνά αποτελούν ένα απαραίτητο διάλειμμα από τις έγνοιες και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Είναι επιλεκτικοί με το που θα διαθέσουν τον χρόνο τους

Μεγαλώνοντας, συνειδητοποιούμε ότι ο χρόνος μας είναι πεπερασμένος, μία συνειδητοποίηση που φέρνει ως αποτέλεσμα την ιδιαίτερα προσεκτική διαχείριση του χρόνου μας.

Όταν κάτι δεν τους ενδιαφέρει, απορρίπτουν την πρόσκληση και γενικά, δεν χαραμίζουν τον χρόνο τους σε δραστηριότητες που τους εξαντλούν. Οι άνθρωποι αυτοί είναι επιλεκτικοί και όχι αντικοινωνικοί, με αποτέλεσμα να επιλέγουν μοναχικές ενασχολήσεις.

monaxia

Απολαμβάνουν την μοναξιά τους

Ενδεχομένως, το πιο ισχυρό σημάδι που δείχνει ότι κάποιος απολαμβάνει την μοναξιά μεγαλώνοντας, είναι το ότι δείχνουν να χαίρονται τον χρόνο που είναι μόνοι τους, καθώς νιώθουν ηρεμία και γαλήνη. Οι στιγμές ηρεμίας είναι γι’ αυτούς ανεκτίμητες, αφού έτσι μπορούν να χαλαρώνουν, να γεμίζουν τις μπαταρίες, να ανανεώνονται. Απολαμβάνουν τον χρόνο που περνούν με τον εαυτό τους περισσότερο από κάθε τι.

Tip: Η αποδοχή των αλλαγών στη ζωή, μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας, βοηθώντας μας να εναρμονιστούμε καλύτερα με τις συνθήκες και το περιβάλλον μας, και δίνοντας μεγαλύτερο νόημα και σκοπό στη ζωή μας. Αν ένας δικός σας άνθρωπος έχει αρχίσει να υιοθετεί τις παραπάνω συνήθειες, να θυμάστε ότι οι συμπεριφορές αυτές δεν μαρτυρούν μοναξιά. Απλώς, οι άνθρωποι μεγαλώνοντας, επιζητούν την ηρεμία του μοναχικού χρόνου και σιωπή, απολαμβάνουν το ταξίδι της ζωής μεγαλώνοντας.

 

 

Διαφήμιση