Αρχική Special Topics Σοκ και δέος από την επίθεση του Ιράν με πυραύλους και drones...

Σοκ και δέος από την επίθεση του Ιράν με πυραύλους και drones στο Ισραήλ (Βίντεο)

Παγκόσμιο σοκ προκαλούν οι επιθέσεις με drones του Ιράν στο Ισραήλ, ενώ αναμένεται με αγωνία ποια θα είναι η αντίδραση του Ισραήλ!

0
Pictures of the Week Global Photo Gallery
AP Photo/Oded Balilty)
Διαφήμιση

Καταιγισμό επιθέσεων με drones από το Ιράν δέχτηκε το Ισραήλ, με αποτέλεσμα την παγκόσμια ανησυχία για τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει αυτή η επίθεση. Οι δυνάμεις της Δύσης καταδίκασαν τα πλήγματα του Ιράν κατά του Ισραήλ τα ξημερώματα της Κυριακής 14/4, προειδοποιώντας ότι η επίθεση απειλεί να προκαλέσει γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Δήλωση για την επίθεση της Τεχεράνης στο Ισραήλ έκανε η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ. «Η στρατιωτική δράση του Ιράν ήταν η απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό», ανέφερε η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ σε ανάρτησή της στο Χ.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ERTnews, το Ισραήλ ανέφερε ότι “η επίθεση με drones και πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ συνιστά «σοβαρή και επικίνδυνη κλιμάκωση». Τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Το Ιράν εξαπέλυσε απευθείας επίθεση κατά του κράτους του Ισραήλ από το ιρανικό έδαφος. Παρακολουθούμε από κοντά τα φονικά drones που εστάλησαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς το Ισραήλ. Πρόκειται για μία σοβαρή και επικίνδυνη κλιμάκωση», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος.

Όλες οι Ειδήσεις από την

“Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί λήξαν. Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο ένα λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι σημαντικά πιο αυστηρή”, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η ανάρτηση συνεχίζει λέγοντας ότι η σύγκρουση είναι μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ – και οι ΗΠΑ «πρέπει να μείνουν μακριά».

Ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα στο Τελ Αβίβ και βάλλει εναντίον εισερχόμενων. pic.twitter.com/mPwKU7iMSZ

— RealPolitik (@machiavelli_gr) April 13, 2024

Η ανάρτηση στο Τwitter:

«Η στρατιωτική δράση του Ιράν, η οποία διεξήχθη με βάση το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που αφορά τη νόμιμη άμυνα, ήταν η απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος κατά των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό. Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί λήξαν. Ωστόσο, εάν το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο ένα λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι σημαντικά πιο σοβαρή. Πρόκειται για μια σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του άτιμου ισραηλινού καθεστώτος, από την οποία οι ΗΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ!»

Διαφήμιση