Αρχική Special Topics Ώρες αγωνίας: Δραματικές εξελίξεις μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ (Βίντεο)

Ώρες αγωνίας: Δραματικές εξελίξεις μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ (Βίντεο)

To Ισραήλ αναχαίτισε τα περισσότερα ιρανικά drones και πυραύλους κατά την επίθεση που δέχτηκε- «Σχεδιάζουμε σημαντική απάντηση», διαμήνυσε

0
iranattack 2831499 640x360
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον Ντανιέλ Χαγκάρι, εκπρόσωπο του Ισραηλινού στρατού ανέφερε για την επίθεση του Ιράν ότι τα ισραηλινά μαχητικά αναχαίτισαν περισσότερους από 10 πυραύλους Κρουζ και δεκάδες drones έξω από τα σύνορα του Ισραήλ. Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι το Ιράν εκτόξευσε και δεκάδες πυραύλους εδάφους-εδάφους οι περισσότεροι από τους οποίους αναχαιτίστηκαν.

Σύνταξη: ecozen.gr

“Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους από το έδαφός του προς το έδαφος του Ισραήλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.
«Η διάταξη αεράμυνας είναι πλήρως λειτουργική και αναχαιτίζει απειλές όπου απαιτείται, ακόμη και αυτή τη στιγμή. Παράλληλα τα μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται στον αέρα, έτοιμα να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή». πρόσθεσε. Σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε ότι κατά την επίθεση πάνω από 200 διαφορετικά είδη drones και πύραυλοι έφτασαν στο Ισραήλ από το Ιράν, ενώ τα περισσότερα αναχαιτίστηκαν.

Η μια μετά την άλλη, οι χώρες της περιοχής έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους υπό τον φόβο της επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από την εφαρμογή Flight Radar 24 που  τις πρώτες πρωινές ώρες έδειχνε το Ισραήλ, την Ιορδανία, τη Συρία, το Ιράκ, τον Λίβανο χωρίς κανένα αεροπλάνο.

Με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Χ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά από την στιγμή που ξεκίνησε η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. Στην ανάρτησή του η οποία συνοδεύεται από μια φωτογραφία από την αίθουσα διαχείρισης κρίσεων του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν διαμηνύει ότι η στήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ είναι «ακλόνητη».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουντέρες, καταδίκασε την επίθεση του Ιράν με ανάρτησή του στο X τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής  14/4

Καταδικάζω έντονα τη σοβαρή κλιμάκωση που αντιπροσωπεύει η μεγάλης κλίμακας επίθεση που εξαπέλυσε στο Ισραήλ από το Ιράν. Ζητώ την άμεση παύση αυτών των εχθροπραξιών. Ούτε η περιοχή ούτε ο κόσμος μπορούν να αντέξουν έναν άλλο πόλεμο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ΗΠΑ έστειλαν το αεροπλανοφόρο πλοίο Bataan καθώς και δύο πλοία υποστήριξης με 2.500 πεζοναύτες στην Ανατολική Μεσόγειο και τοποθετεί στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ σε πλήρη επιφυλακή καθώς το Ιράν επιτίθεται στο Ισραήλ.

Το Bataan ήταν ένα από τα πολλά πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής κατά την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ, το 2003 και έχει συμμετάσχει σε πολλές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Μετά τις 03.29 τα ξημερώματα της Κυριακής τα τουρκικά μέσα μετέδιδαν ότι σε καμία περίπτωση η Τουρκία δεν πρέπει να εμπλακεί ενώ μιλούσαν για περιφερειακό και όχι για παγκόσμιο πόλεμο

Διαφήμιση