Αρχική Special Topics Παγκόσμιο σοκ! Το Ιράν επιτίθεται με drones στο Ισραήλ (Βίντεο)

Παγκόσμιο σοκ! Το Ιράν επιτίθεται με drones στο Ισραήλ (Βίντεο)

Σε εξέλιξη η επίθεση του Ιράν με drones στο Ισραήλ! Αναφορές πως υπάρχει και 2o και 3o κύμα drones που απογειώθηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο!

0
epithesi Israil
Διαφήμιση

Σύμφωνα με πληροφορίες από Διεθνή δίκτυα, η επίθεση του Ιράν  ξεκίνησε πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής 14/4 με την πρώτη αποστολή δεκάδων επιθετικών drones που μπορεί να φτάνουν και τα 75 προς το Ισραήλ.

Σύνταξη: ecozen.gr

nbsp;

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτιμάται ότι χρειάζονται αρκετές ώρες για να καλύψουν την απόσταση Ιράν – Ισραήλ και εκτιμάται ότι θα φτάσουν μετά τις 2 τα ξημερώματα, ενώ άλλες αναφορές σημειώνουν πως χρειάζονται περισσότερες από 7 ώρες. Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές πως υπάρχει και δεύτερο αλλά και τρίτο κύμα drones που απογειώθηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τα ιρανικά μέσα αναφέρουν μάλιστα ότι αναμένεται να εκτοξευθούν και βαλιστικοί πύραυλοι προς το Ισραήλ τις επόμενες ώρες, ενώ δεν αποκλείεται να χτυπήσει ταυτόχρονα και η Χεζμπολάχ για να αποπροσανατολίσει τις αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές και για κύμα drones που απογειώθηκε από το έδαφος της Υεμένης.

aeroskafi Iran

Όπως μετέδωσε στο OPEN η Αδαμαντία Λιόλιου, απεσταλμένη του καναλιού στο Τελ Αβίβ, το Ισραήλ ανακοίνωσε στις ΗΠΑ ότι όχι μόνο θα αναχαιτίσει τα επιθετικά drones του Ισραήλ, αλλά θα απαντήσει με επίθεση προς το ιρανικό έδαφος.  Πάντως ο υπουργός Άμυνας του Ιράν δήλωσε ότι οποιαδήποτε χώρα ανοίξει τον εναέριο χώρος της ή το έδαφός της για επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν, «θα λάβει την σθεναρή απάντηση της Τεχεράνης», μετέδωσε το ιρανικό ειδήσεων πρακτορείο Mehr. Πρόκειται για εξελίξεις που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για γενικευμένη ανάφλεξη σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Μάλιστα έγινε γνωστό ότι μαχητικά αεροσκάφη που βρίσκονται σε βάση στην Κύπρο, απογειώθηκαν μετά τις 00:00, ώστε να συνδράμουν στην αναχαίτιση των ιρανικών drones που εξαπολύθηκαν κατά του Ισραήλ.

Ειδικότερα, ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο Αλί Χαμενεΐ, διεμήνυσε εκ νέου απόψε ότι το Ισραήλ θα «τιμωρηθεί», σε βίντεο που διανεμήθηκε από τις υπηρεσίες του μέσω X (του πρώην Twitter).

Η Τεχεράνη εξαπέλυσε δεκάδες drones και πυραύλους κρουζ εναντίον του Ισραήλ.

«Το διεστραμμένο καθεστώς θα τιμωρηθεί», ανέφερε ο Αλί Χαμενεΐ στο βίντεο που διαρκεί ενάμισι λεπτό και είναι εμφανώς απόσπασμα της ομιλίας την οποία εκφώνησε την Τετάρτη.

Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας του Ιράν δήλωσε ότι οποιαδήποτε χώρα ανοίξει τον εναέριο χώρος της ή το έδαφός της για επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν, «θα λάβει την σθεναρή απάντηση της Τεχεράνης», μετέδωσε το ιρανικό ειδήσεων πρακτορείο Mehr.

Από την πλευρά τους, οι Φρουροί της Επανάστασης -επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν- ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας πλήγματα με drones κατά στόχων στο Ισραήλ, μετέδωσε το ιρανικό αγγλόφωνο δίκτυο Press TV επικαλούμενο ιρανικές πηγές.

Διαφήμιση