Αρχική Ειδήσεις Λάρισα: Εκπαιδευμένα σκυλιά στην έρευνα των χωμάτων στο δυστύχημα των Τεμπών

Λάρισα: Εκπαιδευμένα σκυλιά στην έρευνα των χωμάτων στο δυστύχημα των Τεμπών

Ακόμη και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά “ρίχνονται” στη μάχη της έρευνας για την εξέταση των χωμάτων που μεταφέρθηκαν από τον τόπο του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών σε ιδιωτικό οικόπεδο!

0
tempi dystixima 3 1 696x392
Διαφήμιση

Μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, 25 φορτηγά άρχισαν να μεταφέρουν χώμα από το σημείο σε ιδιωτικό οικόπεδο που βρίσκεται πίσω από ορυχείο · Τώρα οι έρευνες επικεντρώνονται στα ίχνη που μπορεί να έχουν αυτά τα χώματα, με την εταιρία που έχει αναλάβει αυτό το έργο, να χρησιμοποιεί ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, τα οποία θα αναζητήσουν γενετικό υλικό και ανθρώπινα υπολείμματα προκειμένου να συνταχθεί πραγματογνωμοσύνη.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελπίδα Κουτσογιάννη, η έρευνα έχει οριστεί από τις δικαστικές αρχές και στο σημείο έφτασε και ο Εφέτης Ανακριτής που διαχειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου η αναζήτηση να γίνει παρουσία του.  Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα αναζητήσουν γενετικό υλικό. Είχε προηγηθεί η δειγματοληψία των χωμάτων στο σημείο που έγινε το δυστύχημα των Τεμπών την περασμένη Παρασκευή από κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας. Τα δείγματα από την περισυλλογή χώματος από διάφορα σημεία,  έχουν ήδη σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους και η ανάλυση τους θα είναι έτοιμη σε ένα μήνα περίπου.

H εταιρεία με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά είναι και η μοναδική, δεν υπάρχει άλλη στην Ελλάδα. Είναι η εταιρεία που ζητούσαν από τις πρώτες μέρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα οι συγγενείς των θυμάτων να πάει στο Κουλούρι. Γι αυτό τον λόγο διαμαρτύρονταν εξαρχής, ότι δεν πήγαν ποτέ πραγματογνώμονες στον τόπο του δυστυχήματος.

Ό,τι εξετάστηκε από εμπειρογνώμονες και δικαστικούς, εξετάστηκε, αφού είχε προηγηθεί η μεταφορά των υπολειμμάτων και των συντριμμιών. Παρά ταύτα, αφού έγινε αυτό το οποίο κατήγγειλαν οι συγγενείς, ζητούσαν από τις πρώτες μέρες αυτή η εταιρεία να εξετάσει τα συντρίμμια, τα βαγόνια και αν υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα.

Η διαδικασία της δειγματοληψίας και της εξέτασης από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους γίνεται ένα χρόνο μετά και αφού προηγήθηκαν οι πλημμύρες.

 

Διαφήμιση