Αρχική Ειδήσεις Τέμπη: Έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ-Κατασχέθηκε το πρωτότυπο ηχητικό υλικό

Τέμπη: Έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ-Κατασχέθηκε το πρωτότυπο ηχητικό υλικό

0
OSE
Διαφήμιση

Μάλιστα, η επιχείρηση έγινε με εντολή εφέτη ανακριτή, σύμφωνα με υπαγορεύσεις της οποίας, πραγματοποιήθηκε έφοδος της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα και κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι με τα πρωτότυπα ηχητικά από το μοιραίο βράδυ στα Τέμπη.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, άνδρες της Ασφάλειας Αττικής, συνοδευόμενοι από εισαγγελικό λειτουργό, μπήκαν το βράδυ της Τρίτης, 3 Απριλίου σε τρία κτίρια του ΟΣΕ στην Αθήνα και κατάσχεσαν τους σκληρούς δίσκους με το πρωτότυπο υλικό από τις συνομιλίες που έγιναν το βράδυ του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στα Τέμπη.

Αυτή η επιχείρηση έγινε μετά από παραγγελία του εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαίμη, που διαχειρίζεται την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Υπό τις συνθήκες αυτές αποφασίστηκε η έφοδος, προκειμένου το υλικό να φτάσει στον εφέτη ανακριτή συνοδεία αστυνομικών και αυτό γιατί ο εφέτης ανακριτής θέλει να αντιπαραβάλει το πρωτότυπο ηχητικό υλικό με αυτό που έχει ήδη περιλάβει στη δικογραφία για τα Τέμπη.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ DRONE APO TO ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Εικόνες από drone από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Και χημικός έλεγχος 

Στο πλαίσιο της έρευνας θα γίνουν και νέες δειγματοληψίες και χημικός έλεγχος στα χώματα που μεταφέρθηκαν από ιδιωτική εταιρία τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία τα χώματα από το σημείο της τραγωδίας. Συνολικά 25 φορτηγά, σύμφωνα με πληροφορίες μετέφεραν χώματα σε ιδιωτική επιχείρηση που βρίσκεται κοντά στο σημείο του δυστυχήματος.

Την Παρασκευή θα γίνει δειγματοληψία αυτών των χωμάτων. Μάλιστα μπορούν να παρίστανται και τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών των θυμάτων σε αυτή τη διαδικασία για να κάνουν τη δική τους δειγματοληψία, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι σε αυτά τα χώματα.

Όταν ολοκληρωθεί η δειγματοληψία, η εταιρεία που έχει τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, θα μεταβεί στο χώρο για την αναζήτηση γενετικού υλικού.

Σήμερα παρουσιάστηκαν και συμπληρωματικά στοιχεία από συγγενείς.

Η κυρία Βλάχου, μητέρα του Βάιου Βλάχου, θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία στον εφέτη ανακριτή. Πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για βιντεοληπτικό υλικό της ιδιωτικής επιχείρησης στην οποία φυλάσσονται τα χώματα.
Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση φυλάσσεται από την αστυνομία πια με εντολή εισαγγελέα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Θα ακολουθήσουν και συμπληρωματικές μηνύσεις, ονομαστικές κατά εκπροσώπων αρχών που διαχειρίστηκαν τις πρώτες ώρες και τις πρώτες μέρες το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

 

Διαφήμιση