Αρχική Ειδήσεις Κρήτη: Μάχη με τις φλόγες στο Λασίθι-Διασωληνώθηκε 74χρονος (Βίντεο)

Κρήτη: Μάχη με τις φλόγες στο Λασίθι-Διασωληνώθηκε 74χρονος (Βίντεο)

Ήχησε το 112 στο Λασίθι προκειμένου να απομακρυνθούν έγκαιρα κάτοικοι σε χωριά που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς! Ισχυροί άνεμοι με ριπές 8 έως 9 μποφόρ γεγονός δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων καθώς και τις ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

0
fwtia 1
Διαφήμιση

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής  επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τοπ Σάββατο 6/4 σε δασική έκταση στον Μαύρο Κόλυμπο στο Λασίθι της Κρήτης.  Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι πυροσβεστικές δυνάμεις εστιάζουν στο κομμάτι που βρίσκεται ανατολικά προς Κουτσουρά ενώ η πλευρά προς την Ιεράπετρα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Σύνταξη: ecozen.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική  κάτοικος από τον Μαύρο Κόλυμπο έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Πρόκειται για έναν 74χρονο άντρα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ απομακρύνθηκε από τον οικισμό του έπειτα από τα μηνύματα 112 που εστάλησαν, επέστρεψε προς Μαύρο Κόλυμπο. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ελαφρά τραυματισμένος είναι και ένας πυροσβέστης.

Λασίθι φωτιά jpg

‘Οπως μεταδίδει το creta24.grάνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί κι έτσι η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα στις γύρω περιοχές και πλέον κινείται δυτικά έχοντας κατεύθυνση το δασάκι του Κουτσουρά.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη, οι υπόλοιπες περιοχές δεν βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Ο οικισμός του Μαύρου Κόλυμπου έχει εκκενωθεί ενώ οι κάτοικοι των οικισμών Αχλιών, Αγιάς Φωτιάς και Γαλήνης έλαβαν οδηγία με μήνυμα από το 112 να κατευθυνθούν ανατολικότερα.

Στην περιοχή έφτασαν 2 εναέρια μέσα, που όμως δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού λόγω του ισχυρού ανέμου κι τέθηκαν σε επιφυλακή στο Καστέλι.

Στο σημείο βρίσκονται περισσότερα από 30 πυροσβεστικά οχήματα και πολλοί εθελοντές ενώ στο έργο συνδράμουν και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Στο Λασίθι και στην περιοχή που φλέγεται πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης 6 μποφόρ, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστών. 

Νωρίτερα, το Σάββατο 6/4 δύο ακόμη εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή κινητοποίησαν την Πυροσβεστική νωρίτερα σήμερα. Η μία στις περιοχή των Αμμουδάρων και η άλλη στις Μάλες, με την πρώτη να έχει σβήσει και την δεύτερη να έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Διαφήμιση