Αρχική Ειδήσεις Τέμπη: Ελεύθερος με εγγύηση 700.000 ευρώ ο 3ος κατηγορούμενος για την σύμβαση...

Τέμπη: Ελεύθερος με εγγύηση 700.000 ευρώ ο 3ος κατηγορούμενος για την σύμβαση “717” της ΕΡΓΟΣΕ

Ελεύθερος αλλά με υψηλή χρηματική εγγύηση, ύψους 700 χιλιάδων ευρώ, και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, αφέθηκε ελεύθερος ο τρίτος κατηγορούμενος που απολογήθηκε στην Ευρωπαία Ανακρίτρια για την σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ για κρίσιμα έργα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, υπόθεση για την οποία είναι υπόλογοι ενώπιον της Δικαιοσύνης συνολικά 23 κατηγορούμενοι, υπό τη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών.

0
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
Φωτογραφία: (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

 

 

Ο τρίτος κατηγορούμενος για τα Τέμπη από την ΕΡΓΟΣΕ που απολογήθηκε  στην Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα έφυγε από τα δικαστήρια ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου, αλλά και την υποχρέωση -εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος- να καταβάλει ποσό εγγυοδοσίας 700 χιλιάδων ευρώ. Για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου μετά την απολογία του, ομονόησαν Ανακρίτρια και η αρμόδια εντεταλμένη Ευρωπαία Εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, που υπογράφει τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί για την επίμαχη σύμβαση μετά την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Έχουν προηγηθεί οι δύο πρώτες απολογίες κατηγορουμένων, που είχαν την επίβλεψη των επίμαχων έργων από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ, στους οποίους επιβλήθηκε συνολική χρηματική εγγύηση 1,1 εκατομμυρίων ευρώ (600 και 500 χιλιάδων ευρώ).

Να σημειωθεί ότι για την επίμαχη σύμβαση, η μη εκτέλεση του αντικειμένου της οποίας, κατά τις δικαστικές αρχές, επέδρασε στο δυστύχημα στο ‘Αδενδρο και στα Τέμπη, που οδήγησε στην ανείπωτη τραγωδία, καλούνται σε απολογία ενώπιον της κ. Σαλάππα συνολικά 14 κατηγορούμενοι από την ΕΡΓΟΣΕ , 4 από την Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και 5 στελέχη της κοινοπραξίας που ανέλαβε το έργο.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση των Τεμπών θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και όπως εκτιμάται, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου.

Συμπληρωματικές μηνύσεις καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Οι μηνύσεις σύμφωνα με την ertnews.gr αφορούν σε εκπροσώπους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. Οι συγγενείς των θυμάτων ισχυρίζονται ότι οι ιατροδικαστές δεν βρέθηκαν στον χώρο του δυστυχήματος για τη νεκροψία και έγινε μόνο νεκροτομή.

Επίσης, ισχυρίζονται ότι η Πυροσβεστική δε φρόντισε να σβήσει τη φωτιά, να περιφράξει το χώρο. Επικαλούνται για αυτό, ένα νόμο του Δεκεμβρίου του 2022 για τον τρόπο αντιμετώπισης καταστροφών και υποστηρίζουν ότι έπρεπε να περιφραγεί ο χώρος και να μην επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος σε κανέναν άλλον πέραν των εκπροσώπων των αρχών και των εμπειρογνωμόνων.

Επαναλαμβάνουν τον ισχυρισμό ότι «οι εμπειρογνώμονες δεν βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος για να εξετάσουν τον τόπο, τα βαγόνια κτλ, καθώς 3 4 μέρες μετά “μπαζώθηκε” το σημείο, μεταφέρθηκαν τα χώματα και μεταφέρθηκαν και τα βαγόνια, οπότε οι εμπειρογνώμονες τα εξέτασαν στο Κουλούρι».

Ο δικηγόρος οικογένειας τραυματία και οικογενειών θυμάτων, κ. Λουκάς Αποστολίδης, έχει ήδη καταθέσει έγγραφη ερώτηση στον Εφέτη ανακριτή, ζητώντας αναλόγως έγγραφη απάντηση για το αν ήταν παρών εισαγγελέας στο “μπάζωμα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση