Αρχική Ειδήσεις “Σερί” ευτυχίας για την Φινλανδία-“Χάνουν” τη χαρά τους χρόνο με το χρόνο...

“Σερί” ευτυχίας για την Φινλανδία-“Χάνουν” τη χαρά τους χρόνο με το χρόνο οι Έλληνες

Στην κορυφή για μία ακόμη χρονιά βρίσκεται η Φινλανδία, κερδίζοντας τον τίτλο της πιο ευτυχισμένης χώρας του πλανήτη, ενώ η Ελλάδα χάνει κάθε χρόνο θέση στην κατάταξη, αποτυπώνοντας την απογοήτευση των πολιτών της!

0
Δείκτης ευτυχίας
Διαφήμιση

 

Στην κορυφή για μία ακόμη χρονιά βρίσκεται η Φινλανδία, κερδίζοντας τον τίτλο της πιο ευτυχισμένης χώρας του πλανήτη, ενώ η Ελλάδα χάνει κάθε χρόνο θέση στην κατάταξη, αποτυπώνοντας την ευτυχία και το συναίσθημά της ως ένα άπιαστο όνειρο για τους πολίτες της!

Στον κατάλογο με τις πιο ευτυχισμένες και τις πιο δυστυχισμένες χώρες του πλανήτη που έδωσε στη δημοσιότητα το UN Sustainable Development Solutions Network, η Φινλανδία να κατακτά για έβδομη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση, ενώ στον αντίποδα στην τελευταία θέση βρέθηκε το Αφγανιστάν.

Στην πρώτη δεκάδα των πιο ευτυχισμένων χωρών βρίσκονται οχτώ ευρωπαϊκές χώρες με τη Δανία να βρίσκεται στην δεύτερη θέση της λίστας των 140 χωρών και την Ισλανδία στην τρίτη. Στην πρώτη δεκάδα συναντάμε επίσης ΣουηδίαΙσραήλΟλλανδίαΝορβηγία, Λουξεμβούργο, Ελβετία και Αυστραλία.

Πτώση στην κατάταξη είχαν η Βρετανία που βρέθηκε στην 20η θέση πίσω από χώρες όπως η Λιθουανία ή η Τσεχία αλλά και οι ΗΠΑ που υποχώρησαν οχτώ θέσεις σε σχέση με το 2023 (23η θέση φέτος – 15η το 2023).

Δείτε τον κατάλογο με τις 140 χώρες του The World Happiness Report

happy

Χάνουν έδαφος στη χαρά οι Έλληνες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ελλάδα βρίσκεται φέτος στην 64η θέση, υποχωρώντας έξι θέσεις σε σχέση με το 2023 όταν είχε βρεθεί στην 58η θέση της λίστας.

Οι ερευνητές που ανέλυσαν τα ευρήματα διαπίστωσαν, επίσης, πως όσοι έχουν γεννηθεί πριν το 1965 είναι πιο ευτυχισμένοι σε σχέση με όσους γεννήθηκαν μετά το 1980 με την ευτυχία των millenials να εκτιμάται ότι υποχωρεί κάθε χρόνο που περνάει, ενώ αντίθετα αυξάνεται όσο περνούν τα χρόνια η ικανοποίηση των boomers.

Στο πλαίσιο αυτό οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι νεότεροι σε ηλικία Ευρωπαίοι και Βορειοαμερικανοί περνάνε μια φάση που ομοιάζει με «την κρίση της μέσης ηλικίας».

Η έρευνα The World Happiness Report βασίζεται στις απαντήσεις και τις εκτιμήσεις που κάνουν οι πολίτες των κρατών σχετικά με τις ζωές τους αλλά και τα θετικά και αρνητικά συναισθήματα που βιώνουν.

Διαφήμιση