Αρχική Βίντεο Παραμονή 25ης Μαρτίου ώρα 21.00 η Αθήνα γιορτάζει με το βλέμμα στον...

Παραμονή 25ης Μαρτίου ώρα 21.00 η Αθήνα γιορτάζει με το βλέμμα στον ουρανό (Βίντεο)

Παραμονή της 25ης Μαρτίου η Περιφέρεια Αττικής επιφυλάσσει ένα υπερθέαμα στον ουρανό της Αθήνας για να τιμήσει με τον τρόπο αυτό τους Ήρωες της Επανάστασης του 1821. Φημολογείται πως θα δούμε συγχρονισμένα drone να σκιαγραφούν τους ήρωες της Επανάστασης.

0
[368244] ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Αυτή η παραμονή της 25ης Μαρτίου θα είναι διαφορετική από τις άλλες στην Αθήνα, αφού η Περιφέρεια Αττικής επιφυλάσσει μια… έκπληξη στον ουρανό!

Σύνταξη: ecozen.gr

Το βράδυ της Κυριακής, λίγα λεπτά μετά τις 21:00, όσοι βρεθείτε στο κέντρο της Αθήνας, κοιτάξτε ψηλά! Φωτίζουμε τον Αθηναϊκό ουρανό! Με έναν εντυπωσιακό τρόπο, αναδεικνύουμε και τιμούμε τους Έλληνες που αγωνίστηκαν με θάρρος και αυταπάρνηση, γράφοντας ιστορίες ηρωισμού και αυτοθυσίας. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε! Η Ελλάδα έγινε ένα Ελεύθερο Κράτος, διατρανώνοντας το μήνυμα του Αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία σε όλη την Οικουμένη με το συγκινητικό σύνθημα “Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος”.

[368244] ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Νωρίτερα, την Κυριακή, παραμονή της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα οι μαθητές χάρισαν όμορφες και συγκινητικές στιγμές περηφάνειας καθώς παρέλασαν στο κέντρο της Αθήνας στη μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και υπερηφάνεια από τη μαθητιώσα νεολαία. Συνολικά στην παρέλαση συμμετείχαν 230 σχολεία: 229 σχολεία από την Αθήνα και ένα σχολείο από τα Καλάβρυτα.

Από νωρίς το πρωί, οι μαθητές και οι δάσκαλοι είχαν συγκεντρωθεί για την καθιερωμένη παρέλαση, ενώ γονείς και συγγενείς είχαν λάβει θέσεις για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους.

[368244] ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Οι μαθητές φορούσαν τα καθιερωμένα μπλε-λευκά ρούχα ή παραδοσιακές στολές με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Σύμμαχος στη φετινή παρέλαση ήταν ο καιρός που ήταν ηλιόλουστος και η θερμοκρασία υψηλή.

Την παρέλαση άνοιξε το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων με παραδοσιακές ενδυμασίες και με το λάβαρο της Επανάστασης. Συνολικά παρέλασαν 230 σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, τα 229 από την Αθήνα και περίπου 1.500 μαθητές, ενώ παιάνιζαν η Φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων και οι μπάντες της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πριν την έναρξη της παρέλασης έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, μετά το τέλος της παρέλασης δήλωσε:

«Η σημερινή επέτειος μας διδάσκει πολλά. Μας διδάσκει το πώς με πίστη, τόλμη και σθένος η χώρα μας, ο λαός μας, μπορούμε να πετύχουμε θαύματα. Και ειδικά αν αυτά συνοδεύονται από ομόνοια και ομοψυχία. Σήμερα επίσης γιορτάζουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, μια γιορτή, η οποία υπογραμμίζει την ανάγκη συναλληλίας στις σχέσεις κράτους και εκκλησίας. Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες, χρόνια πολλά Ελλάδα».

Διαφήμιση