Αρχική Special Topics - 2 Ουρές σε έκθεση στην Κίνα: Έλληνες-Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο στο...

Ουρές σε έκθεση στην Κίνα: Έλληνες-Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο στο Hunan Museum (Βίντεο)

0
oi ellines apo ton agamemnona ston mega aleksandro.w hr
Διαφήμιση

Τεράστια ανταπόκριση σημειώνει η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» που παρουσιάζεται στην Κίνα, στο Hunan Museum, στην πόλη Τσανγκσά, ένα από τα 10 κορυφαία Μουσεία της Κίνας.

Σύνταξη: ecozen.gr

Το Hunan Museum, προσελκύει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, ενώ θα φιλοξενεί την έκθεση μέχρι και τις 18 Μαίου 2024. Στη συνέχεια, η έκθεση θα ταξιδέψει στο Nanjing Museum, ένα από τα 3 μεγαλύτερα Μουσεία της Κίνας που βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη Nanjing (Iούνιος έως Νοέμβριος 2024), ενώ θα ακολουθήσει το Capital Museum στο Πεκίνο (Δεκέμβριος 2024 έως Μάιος 2025).

Η έκθεση περιέχει 270 εκθέματα, τεχνουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας, που προέρχονται από 14 ελληνικά μουσεία και συλλογές. Μετά την παρουσίασή της στο Hunan Museum (18 Δεκεμβρίου 2023 έως 18 Μαΐου 2024).

Όπως έχει αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, πρόκειται για ένα “ένα πολύτιμο ταξίδι στον ελληνικό κόσμο. Ξεκινά από το 6000 π.Χ. περίπου και ξεδιπλώνεται μέχρι τον 2ο αιώνα π.Χ., από την προϊστορική εποχή μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια. Δεν πρόκειται για απλή παράθεση εκθεμάτων από την κάθε περίοδο αλλά καταδεικνύει την ουσιαστική συνοχή των περιόδων μεταξύ τους και των μνημείων που αυτές κατέλειπαν.

έκθεση Κίναjpg

Η παρουσίαση της έκθεσης στην Κίνα, σε έναν λαό  με έναν από τους αρχαιότερους πολιτισμούς επισημαίνει τη σύσφιγξη, την εμβάθυνση και τη συνεργασία των σχέσεων των δύο χωρών στο πεδίο του πολιτισμού. Η έκθεση στην Κίνα, αποτελεί ένα ανθρωποκεντρικό ταξίδι στο χρόνο με θεματικό άξονα τους Έλληνες, όπως αυτοί αποκαλύπτονται με βάση τα ανασκαφικά δεδομένα και ιστορικά στοιχεία από τους προϊστορικούς μέχρι τους ελληνιστικούς χρόνους. Μέσα από τη ματιά μυθικών και ιστορικών προσωπικοτήτων, όπως ο Αγαμέμνονας, ο Όμηρος, ο Αισχύλος, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Δημοσθένης, ο Περικλής, ο Φίλιππος Β’ και ο Μ. Αλέξανδρος αλλά και ιερέων, πολεμιστών, αθλητών και πολιτών, το κινεζικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει τη γένεση της δημοκρατίας, της Δυτικής φιλοσοφίας και των τεχνών πίσω στις ρίζες τους. Η διαχρονική παρουσίαση του ελληνικού πολιτισμού μέσα από την παρουσίαση μοναδικών έργων τέχνης συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της πολιτιστικής διπλωματίας καθώς και στην καλλιέργεια του διαλόγου και της επικοινωνίας με τον κινεζικό πολιτισμό.

Διαφήμιση