Αρχική Special Topics ΗΠΑ: Τι βλέπουμε όταν πεθαίνουμε-Η ζωή μας σε στιγμές;

ΗΠΑ: Τι βλέπουμε όταν πεθαίνουμε-Η ζωή μας σε στιγμές;

Αυτό που υποψιαζόμαστε όλοι οι άνθρωποι λίγο ή πολύ, ότι την ώρα που πεθαίνουμε βλέπουμε τη ζωή μας να περνάει μπροστά από τα μάτια μας σαν από ταινία δεν απέχει και πολύ τελικά!

0
egefalografima
Διαφήμιση

Πλέον η υποψία αυτή τείνει να γίνει βεβαιότητα και με τη “βούλα” της επιστήμης, όταν γιατροί στις ΗΠΑ έκαναν το πρώτο εγκεφαλογράφημα σε νεκρό ασθενή για να δουν ποιες θα μπορούσαν να είναι οι τελευταίες του σκέψεις.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί χρησιμοποίησαν έναν ασθενή που είχε υποστεί καρδιακή προσβολή για να μάθουν περισσότερα για το τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε. Όσο κι αν κάνουμε εικασίες και θεωρίες, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία σίγουρη απάντηση για το τι σκέφτεται ή αισθάνεται ένα άτομο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Είναι ένα από εκείνα τα λίγα πράγματα που πρέπει να βιώσουμε μόνοι μας για να μάθουμε τι πραγματικά ισχύει. Ωστόσο, για το συγκεκριμένο θέμα δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Μπορούμε να βασιστούμε για αρχή σε αυτά που μπορεί να μας πει η επιστήμη.

Για να διαμορφώσουν μια καλύτερη εικόνα για το τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε, ερευνητές στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν ένα ηλεκτρο-εγκεφαλογράφημα (ΗΕΓ) σε έναν 87χρονο άνδρα την ώρα που πέθανε.

Ο ηλικιωμένος άνδρας έπασχε από επιληψία και χρησιμοποιώντας το τεστ ΗΕΓ οι ερευνητές μπόρεσαν να καταγράψουν τα εγκεφαλικά κύματα του ασθενούς 15 λεπτά μετά τον θάνατό του.

εγκέφαλος

Μετά την ανάλυση των ευρημάτων, ο Δρ Ajmal Zemmar, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, σχολίασε πώς αυτά τα στοιχεία μπορούν να ρίξουν «φως» στις τελευταίες μας σκέψεις Εξετάζοντας τα εγκεφαλικά κύματα, οι ερευνητές παρατήρησαν αύξηση των «ταλαντώσεων γάμμα».

Αυτό, λοιπόν, που αποκάλυψε η μελέτη ήταν ότι ο ασθενής μπορεί να είχε δει τη ζωή του «να περνάει μπροστά από τα μάτια του».

Ο Zemmar εξήγησε: «Μέσω της δημιουργίας ταλαντώσεων που εμπλέκονται στην ανάκληση της μνήμης, ο εγκέφαλος μπορεί να παίζει μια τελευταία ανάκληση σημαντικών γεγονότων της ζωής μας λίγο πριν πεθάνουμε, παρόμοια με αυτά που αναφέρονται σε εμπειρίες κοντά στο θάνατο.

Διαφήμιση