Αρχική Special Topics Νίκος Σταμούλης και Αναστασία Μαρινάκου οι νικητές στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Νίκος Σταμούλης και Αναστασία Μαρινάκου οι νικητές στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετείχαν στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Νικητής στους άνδρες αναδείχτηκε ο Νίκος Σταμούλης, ενώ στις γυναίκες επικράτησε η Αναστασία Μαρινάκου.

0
[367892] ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2024 / ΑΠΟΝΟΜΕΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Διαφήμιση

 

Mεγάλη ήταν η συμμετοχή τόσο αθλητών δρομέων όσο και πολιτών που βρέθηκαν κατά μήκος της διαδρομής για να ενθαρρύνουν τους αθλητές, που συμμετείχαν στον  12ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο της Αθήνας.

«Είναι η πρώτη μου νίκη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ήταν ένας ωραίος αγώνας με έντονο συναγωνισμό. Φύγαμε λίγο γρήγορα στην αρχή, ωστόσο η κούρσα πήγε καλά. Είχε κόσμο στη νέα διαδρομή, που ήταν πολύ όμορφη και αρκετά βατή. Στόχος μου στον ανοιχτό είναι να πετύχω καλούς χρόνους στα 10.000μ.» είπε ο Νίκος Σταμούλης για την πρωτιά στον 12 Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Δεύτερος αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Καραΐσκος και τρίτος ο αδελφός του νικητή Κώστας Σταμούλης.

Ο Νίκος Σταμούλης του ΓΑΣ Αγρινίου τερμάτισε σε 1:05.50. Τον ακολούθησε ο νικητής του Μαραθωνίου, Παναγιώτης Καραΐσκος του ΝΓΣ Ηρακλή με 1:06.38, ενώ ο Κώστας Σταμούλης ήταν τρίτος στον αγώνα με 1:06.50 και ο Χαράλαμπος Πιτσώλης του ΓΑΣ Ιλισός τρίτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με χρόνο 1:07.49.

Στις γυναίκες επικράτησε η Αναστασία Μαρινάκη με νέο ρεκόρ  διαδρομής  1:16:48. Την ακολούθησαν η νικήτρια του Μαραθωνίου, Γκλόρια Πριβιλέτζιο του ΓΣ Γλυφάδας με 1:17.37 και η Παναγιώτα Βλαχάκη του ΓΑΣ Ιλισός με 1:17.45.

“Είμαι πολύ χαρούμενη για τη σημερινή μου νίκη, στην πρώτη μου συμμετοχή στη διοργάνωση. Επέλεξα να πάω συντηρητικά στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και ανεβάσω στα τελευταία τρία χιλιόμετρα. Την Τρίτη φεύγω για κοντά 40 ημέρες στη Νότια Αφρική προκειμένου να κάνω το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας μου για τον ανοιχτό.

Ο στόχος παραμένει μια γρήγορη κούρσα στα 5.000 μ., ωστόσο στη σκέψη μου υπάρχουν και τα 10.000 μέτρα. Μεγάλο στόχος να αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης”, δήλωσε η Αναστασία Μαρινάκου.

Περίπου 20.000 οι συμμετέχοντες κάθε ηλικίας συμμετείχαν στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και τερμάτισαν στη Λεωφόρο Αμαλίας.

Η εκκίνηση του Διεθνή Ημιμαραθωνίου έγινε σε τέσσερα μπλοκ. Στο πρώτο δόθηκε από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνο Ζώμπο, την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Ελένη Ζωντήρου και τη μικρή Αγάπη, ενώ στο δεύτερο από τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Γιώργο Γιατρουδάκη και την Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της ERGO, μεγάλου χορηγού του αγώνα, Μαρκέλλα Τσουρογιάννη.

Διαφήμιση