Αρχική Ειδήσεις Ευρωκοινοβούλιο για Τέμπη: Νέα ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού την Καθαρά Δευτέρα

Ευρωκοινοβούλιο για Τέμπη: Νέα ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού την Καθαρά Δευτέρα

Σε έκτακτη συνεδρίαση στο Ευρωκοινοβούλιο για το έγκλημα στα Τέμπη μιλά το απόγευμα η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης που έχασε τη ζωή της στο τρένο του θανάτου και Πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων.  Μαζί της θα έχει και τη λίστα με τις περίπου 1.340.000 υπογραφές που απαιτούν αλλαγή του νόμου περί ασυλίας των πολιτικών 

0
karistianou europaiko koinovioulio
Διαφήμιση

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος συζητείται την Καθαρά Δευτέρα στο Ευρωκοινοβούλιο και συγκεκριμένα στην  Επιτροπή Αναφορών το έγκλημα στα Τέμπη.

Σύνταξη: ecozen.gr

sp;

Η Μαρία Καρυστιανού θα μιλήσει στις 4 το απόγευμα στο Ευρωκοινοβούλιο και την αρμόδια Επιτροπή, δίνοντας συνέχεια στην επίπονη, αλλά και επίμονη προσπάθεια που καταβάλλουν οι συγγενείς των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα στα Τέμπη απαιτώντας δικαίωση. Δείτε απευθείας την ομιλία ζωντανά ΕΔΩ!

Η  Μαρία Καρυστιανού, στα μέσα Φεβρουαρίου εκ μέρους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών κατέθεσε αναφορά στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία μετά έπειτα από αίτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σήμερα Καθαρά Δευτέρα.

&nb

Το αίτημα να χυθεί άπλετο φως και να επιρριφθούν οι ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών έχει καταστεί πλέον κεντρικό θέμα στις Βρυξέλλες, καθώς είναι εκκωφαντικές και οι καταγγελίες της Ευρωπαίας εισαγγελέως Λάουρα Κόβεσι, ότι το πλέγμα των νόμων στην Ελλάδα δυσκολεύει το έργο εντοπισμού ευθυνών για υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα.

Η ανείπωτη αυτή τραγωδία δεν στάθηκε ικανή να “ενώσει” τα μέλη που συμμετείχαν στην Εξεταστική για τα Τέμπη, με αποτέλεσμα το κάθε κόμμα να καταλήγει σε διαφορετικά συμπεράσματα για τις αιτίες που οδήγησαν στην τραγωδία και να προχωράει σε διαφορετικά πορίσματα. Ανθρώπινο λάθος βλέπει η ΝΔ, εγκληματικές παραλείψεις υπουργών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να καταθέσει πόρισμα, υποστηρίζοντας ότι δεν παρέλαβε όλη τη δικογραφία, ούτε εξετάστηκαν ουσιώδεις μάρτυρες και επαναφέροντας το αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Το ΚΚΕ, στο πόρισμά του κάνει αναφορά σε συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες σε βάθος 15ετίας, που προέκυψαν κατά τις διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής. «Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις όλων, συνενώθηκαν και συναντήθηκαν με την οργή στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών αλλά και για την άθλια επιχείρηση συγκάλυψης» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η Ελληνική Λύση ζητάει να παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη οι υπουργοί μεταφορών από το 2012. «Το κόμμα μας πιστεύει ότι παρά το γεγονός ότι έχει επέλθει παραγραφή σε πλήθος αδικημάτων – θα πρέπει να παραπεμφθούν στην τακτική δικαιοσύνη η οποία είναι και η μόνη αρμόδια» σημείωσε ο βουλευτής του κόμματος, Στέλιος Φωτόπουλος.

Προανακριτική επιτροπή για όσους υπουργούς σχετίζονται με την μη εκτέλεση της σύμβασης 717 ζητούν οι Σπαρτιάτες, ενώ προανακριτική για τον Κώστα Καραμανλή προτείνει η Νέα Αριστερά.

«Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να αξιοποιήσει τα στοιχεία και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία επιτέλους να σώσει ότι μπορεί να σωθεί από την αξιοπιστία της» τονίζει η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα.

«Υπάρχει συγκάλυψη υπαίτιων ο κ. Μαρκόπουλος πρέπει να εξαιρεθεί» επισήμανε ο πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα της ΝΔ, όπως και οι θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ζητούν σύσταση προανακριτικής επιτροπής ή και άρση ασυλίας πολιτικών προσώπων, θα συζητηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο την Τετάρτη 20/3

Διαφήμιση