Αρχική Special Topics Eurochampion Jet : Θα πιάσει Κυκλάδες το μεγαλύτερο ταχύπλοο καταμαράν (Βίντεο)

Eurochampion Jet : Θα πιάσει Κυκλάδες το μεγαλύτερο ταχύπλοο καταμαράν (Βίντεο)

Έπιασε …Πειραιά, το Eurochampion Jet, το μεγαλύτερο ταχύπλοο καταμαράν που έχει έρθει στην Ελλάδα και το 2ο μεγαλύτερο ταχύπλοο της Seajets!

0
eurochampion jet 696x473
Διαφήμιση

 

Στον Πειραιά έφτασε μετά από ταξίδι αρκετών ημερών από την Ταϊβάν το Eurochampion Jet, το νέο ταχύπλοο της Seajets . Πρόκειται για το μεγαλύτερο ταχύπλοο καταμαράν που έχει έρθει στην Ελλάδα και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ταχύπλοο στο στόλo της Seajets που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα δρομολογηθεί στις Κυκλάδες!

Σύνταξη: ecozen.gr

Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφεται η παρθενική άφιξη του Eurochampion Jet μέσα από τον φακό του pireaspiraeus.com

 

Όπως διαβάζουμε στο arxipelagos.gr το Eurochampion Jet ναυπηγήθηκε ως Natchan Rera το 2007 στα ναυπηγεία Incat στο Hobart στο νησί της Τασμανίας στην Αυστραλία . Έχει χωρητικότητα 10.841gt (1.360dwt), μήκος 112 μέτρα, πλάτος 30,5 μέτρα και βύθισμα 3,9 μέτρα.

anping Taiwan
Άποψη του λιμανιού ANPING της TAIWAN, απ΄όπου αναχώρησε το Eurochampion Jet

Το πλοίο εξοπλίζεται με 4 πανίσχυρες MAN 20V 28/33D, συνολικής ισχύος 36.000 kw και αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 35 κόμβων και μέγιστη άνω των 40 Κόμβων! Επιπλέον, εξοπλίζεται με 4 waterjets της Wärtsilä LJX 1500 SRI. Είναι άγνωστο σε ποια γραμμή θα δρομολογηθεί, με πιθανότερο προορισμό τις Κυκλάδες από το 2025.

Champion Catamaran

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο με την ονομασία Natchan Rera είχε πραγματοποιήσει τον Μάρτιο 2015 το πρώτο του δοκιμαστικό ταξίδι μεταξύ Πινγκτάν και Ταϊπέι. Το νησί Πινγκτάν, είναι ένα από τα πλησιέστερα σημεία της Ταϊβάν προς την ηπειρωτική Κίνα. Δείτε το βίντεο από δελτίο ειδήσεων της εποχής στην Κίνα, όπου ο καπετάνιος ξεναγεί το τηλεοπτικό συνεργείο στο εσωτερικό του πλοίου!

Το νέο πλοίο είχε τότε ενισχύσει το επίπεδο ευκολίας για τους κατοίκους της Ταϊβάν που επισκέπτονται την ηπειρωτική χώρα, καθώς οι κάτοικοι της Ταϊβάν είχαν περισσότερες επιλογές όταν αποφάσιζαν πότε και πώς θα ταξιδέψουν στην ηπειρωτική χώρα. Μάλιστα είχε μέγιστη χωρητικότητα 774 επιβατών, με χώρο για 355 αυτοκίνητα.

Πηγή: chinadaily.com

Διαφήμιση