Αρχική Special Topics Δύο έφηβες κατέστρεψαν γλυπτό από άμμο σε ξενοδοχείο και συνελλήφθησαν, αλλά το...

Δύο έφηβες κατέστρεψαν γλυπτό από άμμο σε ξενοδοχείο και συνελλήφθησαν, αλλά το 2019! (Βίντεο)

Δύο έφηβες συνελήφθησαν επειδή κατέστρεψαν γλυπτό από άμμο σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Χαβάη! Αλήθεια ή… παραπλάνηση; Κι όμως το βίντεο με την παράνομη  δράση των κοριτσιών έχει συγκεντρώσει 32.900.000 προβολές!

0
maxresdefault
Διαφήμιση

Συνολικά 32.900.000 προβολές (!) έχει συγκεντρώσει το βίντεο με την παράνομη δράση δυο κοριτσιών 15 και 17 ετών αντίστοιχα, που συνελλήφθησαν όταν κάμερα κλειστού κυκλώματος τις κατέγραψε να καταστρέφουν γλυπτό από άμμο σε πολυτελές θέρετρο στη Χαβάη!

Σύνταξη: ecozen.gr

Όμως πότε συνέβη αυτό; Που βρίσκεται η αλήθεια και που η …παραπλάνηση;

&

Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου μέσω ανάρτησης στη δημοφιλή πλατφόρμα X (twitter) και εμφανίστηκε στη ροή των αναρτήσεων Σάββατο 2/3/24 και  Κυριακή 3/3/24, σχολιάζεται από εκατοντάδες χρήστες που ζητούν την τιμωρία και των γονιών των κοριτσιών… με τη διαφορά ότι δεν πρόκειται για ένα πρόσφατο γεγονός αλλά για περιστατικό που συνέβη τον Αύγουστο του 2019!

Xavai glypto ammosjpg

Ωστόσο, αυτό δεν διευκρινίζεται στην ανάρτηση του χρήστη non aesthetic things όπου  αναφέρεται: “Δύο έφηβες συνελήφθησαν για καταστροφή γλυπτού από άμμο στο Royal Hawaiian Hotel” . Μάλιστα η ανάρτηση ανέβηκε αρχικά το Σάββατο 2/3 με τίτλο “Τα κορίτσια 15 και 17 ετών συνελήφθησαν για κακουργηματικές υλικές ζημιές και διάρρηξη“, χωρίς επίσης να διευκρινίζεται πότε συνέβη το γεγονός. Προφανώς η αποκάλυψη του πραγματικού χρόνου του περιστατικού περιορίζει τη…δυναμική αλλά και την αναπαραγωγή της ανάρτησης, άρα και τα views!

the royal hawaiian glittering

Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο ανακαλύπτει κανείς ότι το περιστατικό με τις δύο έφηβες συνέβη Αύγουστο του 2019(!) όταν μεταδόθηκε σε δελτίο ειδήσεων Inside Edition το οποίο έχει αναρτηθεί στο You Tube από την ομώνυμη ενημερωτική σελίδα insideedition.com

Ωστόσο, ο πραγματικό χρόνος αποκρύπτεται διότι αν είχε διευκρινιστεί ότι συνέβη πριν 5 ολόκληρα χρόνια δεν θα είχε τόση αποδοχή κάθε φορά που η ανάρτηση …βγαίνει από το συρτάρι! Πρόκειται για σημεία των καιρών και χαρακτηριστικό παράδειγμα για τον καταιγισμό αναρτήσεων που γίνονται μόνο για τη συγκέντρωση views άρα και οικονομικού οφέλους και όχι για την ενημέρωση του κοινού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ημέρας εκείνης, “κατά την αστυνομία, μια έφηβη καταγράφηκε από την κάμερα να αλλοιώνει ένα γλυπτό από άμμο σε πολυτελές θέρετρο της Χαβάης το βράδυ της Δευτέρας (19.8.19). Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το βίντεο παρακολούθησης στο εμβληματικό ξενοδοχείο Royal Hawaiian δείχνει ένα κορίτσι να σκαρφαλώνει πάνω από ένα διαχωριστικό μπροστά από το γλυπτό και να χτυπάει το κεφάλι ενός από τα σκαλιστά σώματα. Στη συνέχεια ξεριζώνει τη μύτη ενός άλλου και γρατζουνάει το γλυπτό. Αφού κατεβαίνει από το διαχωριστικό, πετάει ένα πράσινο μαξιλάρι και ένα άλλο αντικείμενο στο γλυπτό!

Δείτε το βίντεο την ημέρα που συνέβη στην πραγματικότητα το περιστατικό με τις έφηβες

Τις επόμενες ημέρες  από την ημέρα που συνέβη πραγματικά το γεγονός με πρωταγωνίστριες τις δυο ανήλικες, μεταδόθηκε  ρεπορτάζ με εικόνες από τον δημιουργό του γλυπτού

Ιδού ορισμένες από τις αντιδράσεις που καταγράφονται κάτω από τη νεότερη ανάρτηση του βίντεο

“Το βίντεο δείχνει ότι είναι ένοχοι. Θα έχουν όμως συνέπειες μαζί με τους γονείς τους; Είναι το ερώτημα”.

Μάλιστα, άλλος χρήστη δείχνει να αναρωτιέται αν το γεγονός αυτό συνέβη το 2019

Διαφήμιση