Αρχική Special Topics Βραζιλία: Το πιο επικίνδυνο νησί του κόσμου με τα θανατηφόρα φίδια!-Βίντεο

Βραζιλία: Το πιο επικίνδυνο νησί του κόσμου με τα θανατηφόρα φίδια!-Βίντεο

Αν τα φίδια δεν είναι το αγαπημένο σας ερπετό, καλύτερα να αποφύγετε να προσεγγίσετε  αυτό το νησί! Κάποιοι το χαρακτηρίζουν μάλιστα, ως το πιο επικίνδυνο νησί του κόσμου, και γι΄αυτό δεν επιτρέπεται εξάλλου σε κανέναν να το επισκεφθεί.

0
νησι με φίδια
Διαφήμιση

Πρόκειται για το νησί Queimada Grande, που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της νότιας Βραζιλίας και θεωρείται το πιο επικίνδυνο νησί του κόσμου, καθώς πάνω στο έδαφος του φιλοξενεί εδώ και 11.000 χρόνια χιλιάδες θανατηφόρα φίδια.

Σε έκταση μόλις 106 στρεμμάτων, αυτό το βραχώδες νησί φιλοξενεί 2.000 έως 4.000 εξαιρετικά δηλητηριώδεις χρυσές οχιές (Bothrops insularis), οι οποίες μπορούν να φτάσουν και τα 70 εκατοστά.

Σύμφωνα με το BBC, τα θανατηφόρα φίδια παγιδεύτηκαν εκεί πριν από περίπου 11.000 χρόνια, στο τέλος της εποχής των παγετώνων, όταν η άνοδος της στάθμης της θάλασσας τα απέκοψε από την ηπειρωτική χώρα.

Η χρυσή οχιά ζει μόνο στο συγκεκριμένο νησί, αρκετά χιλιόμετρα από τις ακτές της Βραζιλίας.

Ενώ τρώει κυρίως πουλιά, το ισχυρό της δηλητήριο θεωρείται θανατηφόρο για τον άνθρωπο και μπορεί να σας σκοτώσει μέσα σε μόλις μία ώρα. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το νησί είναι ακατοίκητο (από ανθρώπους) και το Ναυτικό της Βραζιλίας έχει απαγορεύσει την προσέγγιση στους επισκέπτες, εκτός από εγκεκριμένες επιστημονικές αποστολές. Αυτό γίνεται τόσο για την προστασία των φιδιών όσο και για την προστασία των ανυποψίαστων τουριστών.

Το δηλητήριο της χρυσής οχιάς είναι ταχείας δράσης και προκαλεί μια σειρά από τρομακτικά συμπτώματα, από νεφρική ανεπάρκεια έως εσωτερική αιμορραγία και καταστροφή των ιστών. Ωστόσο, αυτές οι θανατηφόρες ιδιότητες έχουν ωθήσει ορισμένους ερευνητές να διερευνήσουν το δηλητήριο για φαρμακευτικές χρήσεις, όπως η θεραπεία καρδιακών παθήσεων και θρόμβων στο αίμα.

Τώρα, άμα η μοίρα σας κάνει τέτοιο χουνέρι και βρεθείτε αποκλεισμένοι στο νησί των φιδιών, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποφύγετε τα δάση και να μείνετε στη βραχώδη ακτή, για να αποφύγετε τα κακά συναπαντήματα με καμιά χρυσή οχιά! 

Διαφήμιση