Αρχική Ειδήσεις SOKO: Το τρένο υψηλών ταχυτήτων (200χλμ) που διαφημίζει η Σερβία(Βίντεο)

SOKO: Το τρένο υψηλών ταχυτήτων (200χλμ) που διαφημίζει η Σερβία(Βίντεο)

Το τρένο SOKO /COKO είναι ένα ολοκαίνουργιο Stalder KISS, που διαφημίζει περήφανα η Σερβία και είναι το μόνο που μπορεί να τρέξει με 200 χλμ/ώρα!

0
soko train
Διαφήμιση

Το τρένο υψηλών ταχυτήτων SOKO /COKO που σημαίνει Γεράκι, είναι το νέο απόκτημα για το οποίο δηλώνει περήφανη η Σερβία καθώς μπορεί να φτάσει έως και τα 200 χλμ/ώρα!

Σύνταξη: ecozen.gr

Την Κυριακή 11/2 το SOKO θα φιλοξενήσει τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταικούρα ο οποίος θα ταξιδέψει, συνοδεία του Σέρβου ομόλογου του Goran Vesic,  στο Νόβι Σαντ γνωστό ως “Σερβική Αθήνα” της επαρχίας Βοϊβοντίνα στη βόρεια Σερβία.

Νόβι Σαντ

Πρόκειται ουσιαστικά για την ανακατασκευασμένη σιδηροδρομική γραμμή της Σερβίας από το Βελιγράδι/Μπέογκραντ μέχρι το Νόβι Σαντ και τελικά την Σουμπότιτσα.
Η γραμμή αυτή διαθέτει πλέον τρένα που κινούνται με ταχύτητες έως και 200 χλμ/ώρα και αποτελεί την πρώτη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας -στολίδι για τη Σερβία!.

Με την έλευση του SOKO υπήρξαν μεγάλα αφιερώματα του Τύπου στη Σερβία: “Υπάρχουν πολλές γραφικές διαδρομές τρένων σε όλο τον κόσμο που κάνουν ένα όμορφο ταξίδι. Μερικά από τα αγαπημένα μας περιλαμβάνουν το California Zephyr στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο διασχίζει τα Βραχώδη Όρη– το Glacier Express στην Ελβετία, το οποίο ταξιδεύει μέσα από μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Ευρώπης– και το τρένο Shinkansen της Ιαπωνίας, το οποίο φημίζεται για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά του. Αλλά από εδώ και στο εξής, το τρένο υψηλής ταχύτητας SΟΚΟ στη Σερβία αξίζει επίσης μια θέση σε αυτή τη λίστα! Η πρώτη ομάδα επιβατών στην εναρκτήρια διαδρομή ήταν ενθουσιασμένη, καθώς το τρένο διέσχιζε με ταχύτητα την πεδιάδα της Παννονίας.

SOKO τρένο Σερβία

Χαιρετούσαν τον κόσμο στην αποβάθρα και έβγαζαν φωτογραφίες τα τοπία που διέσχιζε. Το τρένο ήταν καθαρό, άνετο, και είχε μεγάλα παράθυρα που παρείχαν στους επιβάτες γραφική θέα στη σερβική ύπαιθρο. Ήταν μια νέα αρχή για τα ταξίδια με τρένο στη Σερβία”. Το τρένο υψηλής ταχύτητας Soko είναι στα χρώματα της σερβικής σημαίας – κόκκινο, μπλε και λευκό. Έχει το στυλιζαρισμένο λογότυπο του Falcon και τη λέξη “COKO” γραμμένη πάνω του. Πρόκειται για την κυριλλική εκδοχή της λέξης Soko – Το Γεράκι.

αρχείο λήψης

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Νόβι Σαντ που έχει προορισμό το SOKO στη Σερβία έχει λάβει τον χαρακτηρισμό  “σερβική Αθήνα” χάρη στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του, και έγινε η πρώτη σερβική πόλη που ανακηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – ένας τίτλος που χρειάστηκε να περιμένει ένα χρόνο για να αναλάβει λόγω της πανδημίας του Κόβιντ-19. Ο τίτλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2022 αναγνωρίζει την υπεροχή της συνεχώς διευρυνόμενης προσφοράς της πόλης στις τέχνες, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό, καθώς και τον βιώσιμο τουρισμό της. Έχει επίσης γίνει δημοφιλής για την παροχή υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους ιατρικής περίθαλψης και προσελκύει έναν αυξανόμενο αριθμό τουριστών υγείας.

Διαφήμιση