Αρχική Special Topics Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Μάχεται για τη διάσωση του παπαγάλου swift (Βίντεο)

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Μάχεται για τη διάσωση του παπαγάλου swift (Βίντεο)

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δίνει μάχη για τη διάσωση του υπό εξαφάνιση του παπαγάλου swift και έβαλε στον χάρτη την Τασμανία στην Αυστραλία, προκειμένου να μπει τέλος στην υλοτομία των αυτοφυών δασών.

0
Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Διαφήμιση

 

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο καλεί την Αυστραλία να σώσει τον απειλούμενο με εξαφάνιση παπαγάλο swift!
Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ και γνωστός για τη περιβαλλοντική δράση του τόνισε τη δεινή θέση του παπαγάλου swift  λέγοντας στους 62 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram ότι η καταστροφή του ενδιαιτήματος αναπαραγωγής του παπαγάλου στην Τασμανία συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι μόλις 750 παπαγάλοι swift παραμένουν στη φύση!

Παπαγάλος swift Αυστραλία

Σύμφωνα με εκτενές άρθρο στην εφημερίδα Guardian Australia,  ο διάσημος ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο (Leonardo DiCaprio) ζήτησε να σταματήσει η υλοτομία αυτοφυών δέντρων στα δάση της Αυστραλίας, για να προστατευθεί ο βιότοπος του απειλούμενου με εξαφάνιση παπαγάλου swift.

«Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα αποτρέψει νέες εξαφανίσεις. Οι οικολόγοι συνεχίζουν να τους ενθαρρύνουν να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για μηδενική εξαφάνιση», έγραψε ο ηθοποιός.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο συγκεκριμένος παπαγάλος είναι ένα μεταναστευτικό είδος που περνάει τους χειμώνες στη Βικτώρια και τη Νέα Νότια Ουαλία και τα καλοκαίρια φωλιάζει σε δάση διάσπαρτα στη νησιωτική πολιτεία της Τασμανίας, ανάλογα με το πού ανθίζουν οι κύριες πηγές τροφής του.

SWIFT παπαγάλος

“Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα αποτρέψει νέες εξαφανίσεις. Οι οικολόγοι συνεχίζουν να τους ενθαρρύνουν να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για μηδενική εξαφάνιση”, έγραψε ο Ντι Κάπριο. Ο μόνος τρόπος για να προστατευθεί ο παπαγάλος και εκατοντάδες άλλα απειλούμενα δασικά είδη της Αυστραλίας είναι να σταματήσει η υλοτομία των αυτοφυών δασών σε όλη την Αυστραλία και την Τασμανία”. Ο παπαγάλος Swift ανακηρύχθηκε νικητής του 2023 ως το αυστραλιανό πουλί της χρονιάς

Η ανάρτηση του DiCaprio επισήμανε τη δικαστική νίκη της περασμένης εβδομάδας για το Ίδρυμα Bob Brown, το οποίο εξασφάλισε προσωρινή απαγόρευση της υλοτομίας σε μια δασική περιοχή νότια του Χόμπαρτ.

Παπαγάλος swift μωρό

Η Re:wild μια οργάνωση προστασίας που υποστηρίζεται από τον DiCaprio, έθεσε υπόψη του ηθοποιού την παρακμή του γρήγορου παπαγάλου και τη δικαστική υπόθεση.”Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έβαλε την Τασμανία στο χάρτη για τα καλά, και η δυσχερής θέση του παπαγάλου είναι πλέον παγκόσμια”, δήλωσε ο Μπομπ Μπράουν.

“Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε την πλήρη υποστήριξη του Λεονάρντο στην εκστρατεία μας για τον τερματισμό της υλοτομίας των ιθαγενών δασών και τη διάσωση των απειλούμενων με εξαφάνιση παπαγάλων. Προσκαλούμε τον Λεονάρντο στην Τασμανία για να δει ο ίδιος αυτό το όμορφο νησί, τα δάση και την άγρια φύση του”.

Πηγή:https://www.theguardian.com/

Διαφήμιση