Αρχική Ειδήσεις FlyOver: Μέτρα και παρεμβάσεις για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού στη Θεσσαλονίκη

FlyOver: Μέτρα και παρεμβάσεις για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού στη Θεσσαλονίκη

Με μέτρα και με πρόσθετες παρεμβάσεις επιχειρεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών να βελτιώσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα που βιώνει τους τελευταίους μήνες η Θεσσαλονίκη, λόγω των εργασιών της κατασκευής του εμβληματικού έργου FlyOver.

0
flyover
Διαφήμιση

 

Από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε ότι «Το FlyOver είναι χρήσιμο και αναγκαίο έργο για την πόλη”, ωστόσο αναγνώρισε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο κυκλοφοριακό της συμπρωτεύουσας. Στο πλαίσιο αυτό τόσο ο Χρ.Σταϊκούρας, μαζί με τους υφυπουργούς του, κ.κ. Αλεξοπούλου και Ταχιάο , ανακοίνωσε έξι πρόσθετες παρεμβάσεις για την άμβλυνση των επιπτώσεων στο κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης από τις εργασίες κατασκευής της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου FlyOver.

Είχε προηγηθεί ευρεία σύσκεψη με φορείς της πόλης στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Κωνσταντίνος Μαγουλάς.

Σύμφωνα με τον κ.Σταϊκούρα, που επικαλέστηκε πρόσφατη δημοσιότητα της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για την αναγκαιότητα και τη δημοφιλία του FlyOver,  πλέον τα οχήματα θα διέρχονται ελεύθερα διοδίων από τη νέα περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στο επιβαρυμένο κυκλοφοριακό της πόλης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα διέρχονται 10.000 οχήματα ανά ώρα, όταν σήμερα διέρχονται 5.000 οχήματα, ενώ, παράλληλα, αυξάνεται το επίπεδο οδικής ασφάλειας και μειώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Οι παρεμβάσεις αφορούν σε:

● Εκπόνηση μελετών εφαρμογής για την άμβλυνση των επιπτώσεων στην πόλη υπό τον Συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

● Εκμίσθωση τμημάτων του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου για την εξασφάλιση διαδρόμου για τα ασθενοφόρα προς τα Νοσοκομεία 424 και Παπαγεωργίου.

● Ανάθεση αρμοδιοτήτων στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ για τη λειτουργία της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Κ5 (Νοσοκομείο Παπαγεωργίου) έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Κ12 (σύνδεση με Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μουδανιών).

● Απόδοση χώρων της ΓΑΙΑΟΣΕ και της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κατασκευή υπαίθριων χώρων στάθμευσης.

● Περιοδική και συστηματική ενημέρωση των φορέων σχετικά με την εξέλιξη του έργου, στο πλαίσιο του Συντονιστικού Οργάνου.

● Ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΟΑΣΘ, με λεωφορεία και προσωπικό.

«Σε κάθε περίπτωση, είμαστε διατεθειμένοι, να προχωρήσουμε και σε πρόσθετες παρεμβάσεις, ανάλογα με την πορεία και τη δυναμική των επιπτώσεων υλοποίησης αυτού του σημαντικού – για την πόλη – έργου», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

σταικούρας

Χρ. Αλεξοπούλου : «Οι τρεις άξονες για τη μείωση των επιπτώσεων του έργου του FlyOver στη Θεσσαλονίκη»

Τους 3 άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τη μείωση των επιπτώσεων του έργου του FlyOver στη Θεσσαλονίκη  ανέδειξε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μετά το πέρας της σύσκεψης με φορείς της πόλης, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα.

Η υφυπουργός Μεταφορών, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί πριν από την έναρξη της υλοποίησης του FlyΟver, σε αυτές που εφαρμόζονται επί του παρόντος, και σε αυτές που θα υλοποιηθούν στο προσεχές διάστημα.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων:

– Ξεκίνησαν άμεσα 5 νέες λεωφορειακές γραμμές Express, οι οποίες προσφέρουν συνολικά 200 νέα δρομολόγια.

Προσελήφθησαν 137 νέου οδηγοί με ΑΣΕΠ οι οποίοι ήδη εργάζονται. Σε αυτούς προστέθηκαν άλλοι 20 με εσωτερική μετακίνηση

– Προστέθηκαν ήδη 26 νέα οχήματα από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα αντικαταστάθηκαν 36 παλαιά λεωφορεία του ΟΑΣΘ με νεότερα οχήματα μεγαλύτερης χωρητικότητας.

– Εκσυγχρονίζεται ο στόλος των λεωφορείων με την άφιξη 110 αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, σε συνδυασμό με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΑΝΕΘ και του εργολάβου για την κατασκευή του σταθμού φόρτισης στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης.

– Προετοιμάζεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια άλλων 750 οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Νίκος Ταχιάος: «Το Υπουργείο θα συνδράμει όπου χρειάζεται για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, εν όψει του FlyOver»

Μετά το πέρας της σύσκεψης συντονιστικής επιτροπής που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την παρακολούθηση των επιπτώσεων του FlyOver στην καθημερινότητα των πολιτών, ο Υφυπουργός Υποδομών, υπογράμμισε ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η πόλη εξαιτίας των εργοταξίων που έχουν εγκατασταθεί θα ήταν πραγματικότητα σε ένα διάστημα τριών ετών από σήμερα, ενώ με την κατασκευή του FlyOver, η αναστάτωση των πολιτών θα είναι παροδική και το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα λυθεί.

Επιπλέον, όπως τόνισε, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα είναι δίπλα στους φορείς της πόλης και θα συνδράμει όπου χρειάζεται είτε με δικούς του μηχανισμούς είτε και οικονομικά, προκειμένου να γίνει ότι είναι καλύτερο για την πόλη.

Διαφήμιση