Αρχική Βίντεο Έφτασαν τα πρώτα τρακτέρ στο Σύνταγμα-Καθοδόν τα υπόλοιπα-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο-Βίντεο

Έφτασαν τα πρώτα τρακτέρ στο Σύνταγμα-Καθοδόν τα υπόλοιπα-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο-Βίντεο

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για το αγροτικό συλλαλητήριο που αναμένεται το σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα · Ήδη από νωρίς το μεσημέρι τα πρώτα τρακτέρ παρελαύναναν μπροστά από το Σύνταγμα, με φόντο τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ καθοδόν βρίσκονται και οι υπόλοιποι αγρότες που έχουν ξεκινήσει από όλα τα μέρη της χώρας.

0
[367412] ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών στην Αθήνα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. Στόχος του συλλαλητηρίου είναι σύμφωνα με τους παραγωγούς να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να δοθούν λύσεις στο αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων ετών. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Οι πρώτοι αγρότες με τα τρακτέρ τους έφτασαν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, στο Σύνταγμα, ενώ ο αριθμός των τρακτέρ που θα συγκεντρωθούν φαίνεται πως θα ξεπεράσει τα 200, διαψεύδοντας τις αρχικές εκτιμήσεις για μικρότερο αριθμό.

Πρώτοι έφθασαν στο κέντρο οι αγρότες της Εύβοιας, οι οποίοι συναντήθηκαν με μια ομάδα αγροτών από την Κρήτη πουέφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, έτοιμοι για την κινητοποίηση με πανό και συνθήματα. Οι αγρότες του Ηρακλείου και των Χανίων συναντήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε2, δίνοντας ραντεβού για το μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα.

 

Λίγο μετά τις 12:00 τα διόδια των Αφιδνών πέρασε το κονβόι των τρακτέρ που αναχώρησε από το Κάστρο Βοιωτίας και το οποίο ενώθηκε με τα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από τη Θήβα, το Σχηματάρι και από άλλες περιοχές, όπως και με τα 60 πούλμαν που ξεκίνησαν από Αλεξανδρούπολη.

Η αρχή του εν λόγω κομβόι βρίσκεται πλέον στον κόμβο της Αττικής Οδού στη Μεταμόρφωση και κινείται στην αριστερή λωρίδα.

Αγροτικό συλλαλητήριο: Ολοένα και περισσότερα τρακτέρ στο Σύνταγμα – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο και εικόνες)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι αγρότες που έρχονται με λεωφορείο θα συναντηθούν στο ΟΑΚΑ και μετά με τα μέσα θα πάνε στο Σύνταγμα.

Αγροτικό συλλαλητήριο: Ολοένα και περισσότερα τρακτέρ στο Σύνταγμα – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο και εικόνες)
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στα Μέγαρα ήταν το σημείο συνάντησης για τους αγρότες από τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους αναμένεται να διανυκτερεύσουν απόψε στην Πανεπιστημίου.

Γεμάτα ξεκίνησαν τα πούλμαν νωρίς το πρωί, από το Δερβένι Θεσσαλονίκης, με αγρότες που έρχονται στην Αθήνα από το Δερβένι, τα Μάλγαρα και την Επανομή, για να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους μπροστά από το Σύνταγμα.

[367412] ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών στην Αθήνα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. Στόχος του συλλαλητηρίου είναι σύμφωνα με τους παραγωγούς να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να δοθούν λύσεις στο αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων ετών.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Να σημειωθεί πως ακόμα και από την Ημαθία και τον Έβρο, αγρότες φόρτωσαν τα τρακτέρ σε φορτηγά και νταλίκες, έτσι ώστε να έχουν συμβολική παρουσία στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Επιπλέον, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα φθάνουν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω μόνο για 60 λεωφορεία από τη Θεσσαλία και περί τις 5.000 συμμετοχές αγροτών.

Αγροτικό συλλαλητήριο: Ολοένα και περισσότερα τρακτέρ στο Σύνταγμα – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο και εικόνες)
Πηγή: ΕΡΤ

Στις 17:30 θα συγκεντρωθούν στη πλατεία Ομονοίας και στις 18:30 θα ξεκινήσουν τη πορεία τους προς το Σύνταγμα.

Μήνυμα στον αγροτικό κόσμο έστειλε ο πρωθυπουργός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Έκανε λόγο για δικαίωμα στις διαδηλώσεις, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να έχουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Αστυνομία. Χαρακτήρισε «δίκαια» πολλά από τα αιτήματά τους. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια.

Αγροτικό συλλαλητήριο: Σε ισχύ οι κυκλοφορικές ρυθμίσεις

Προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες περιλαμβάνουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν ήδη σε ισχύ.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόζονται είναι οι εξής:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Στη Λεωφόρο Αθηνών μέλη του ΣΑΤΑ περιμένουν με τα ταξί τους τους αγρότες με τα τρακτέρ. Η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κλείνοντας τη δεξιά λωρίδα, ώστε οι οδηγοί να μπορέσουν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους.

Μιλώντας η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” και εξήγησε ότι δεν πρόκειται να κλείσει το μετρό, εκτός κι αν υπάρχουν έκτακτοι λόγοι ασφάλειας που θα αναγκάσουν τις Αρχές να κλείσουν κάποια στάση του μετρό.

Το πρώτο μέλημα της αστυνομίας είναι να μην έχουμε πρόβλημα όσον αφορά την ασφάλεια, την ομαλή μετάβαση και μετά την ομαλή αποχώρηση, την επόμενη ημέρα. Να μη δημιουργηθεί πρόβλημα για τους πολίτες” τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργος Καλλιακμάνης στην εκπομπή “NewsRoom”. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιδίου, στο Σύνταγμα θα φτάσουν γύρω στα 150 τρακτέρ, ενώ θα αρχίσουν να αποχωρούν από τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απευθύνει κάλεσμα στους εργαζομένους να παραβρεθούν στο σημερινό συλλαλητήριο, στις 6:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των φοιτητών, επισημαίνοντας πως «δε θα υποχωρήσουμε και θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους».

Λόγω των τροχονομικών μέτρων που λαμβάνουμε σήμερα, με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων” τόνισε ο Προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.), Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου.

Διαφήμιση