Αρχική Ειδήσεις Με τη συνοδεία της τροχαία η “απόβαση” των τρακτέρ στην Αθήνα

Με τη συνοδεία της τροχαία η “απόβαση” των τρακτέρ στην Αθήνα

Ειλημμένη απόφαση αποτελεί η κάθοδος των τρακτέρ και των αγροτών στην Αθήνα, αρχής γενομένης από αύριο, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας από κάθε γωνιά της Ελλάδας!

0
αγρότεσ
Εικόνα: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI
Διαφήμιση

 

 

Η …απόβαση των τρακτέρ ωστόσο θα γίνει υπό τη συνοδεία περιπολικών και αστυνομίας, προκειμένου να  περιοριστούν τα όποια κυκλοφοριακά προβλήματα προκύψουν κατά τη διαδρομή τους προς το Σύνταγμα, που είναι και ο τελικός προορισμός των αγροτών, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να διαδηλώσουν ειρηνικά αλλά και με πυγμή, μέχρις ότου λάβουν τις εγγυήσεις που θέλουν από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τροχαίας, η απόβαση των τρακτέρ θα γίνει με το “τέμπο” που θα δώσουν τα περιπολικά που θα συνοδεύουν, κλείνοντας μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας. Οι αγρότες διαμηνύουν ότι ο αριθμός των τρακτέρ μέσα στην Αθήνα θα είναι τριψήφιος, ότι η διαδήλωση θα είναι ειρηνική και παράλληλα θα καταδεικνύει την οργή και την αποφασιστικότητα να υπάρξουν άμεσα λύσεις στα αιτήματά τους.

Με περισσότερα από 100 τρακτέρ ετοιμάζονται οι Θεσσαλοί να κατέβουν για να διαδηλώσουν στο Σύνταγμα. Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και από τους αγρότες στην Κρήτη.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι ολιγόωροι αποκλεισμοί δρόμων. Oι αγρότες στο μπλόκο του τελωνείου της Νίκης στη Φλώρινα κλείνουν τα σύνορα για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα σήμερα Δευτέρα 19 του Φλεβάρη από τις 12 έως τις τρεις μετά το μεσημέρι.  Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμενοι να κλιμακωσουν την κινητοποίηση τους την Τρίτη με το κλείσιμο των συνόρων και για τα Ι.Χ. οπότε και θα γίνει το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα με την κάθοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα

Σε νέους αποκλεισμούς προχώρησαν επί της Εγνατίας οδού, οι αγρότες σε Χαλκιδική και Ημαθία. Συγκεκριμένα χθες στις 18.30 το απόγευμα ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής απέκλεισαν την Εγνατία οδό και από τις δύο πλευρές, στο ύψος του κόμβου των Μουδανιών, ενώ στην Ημαθία αποκλεισμός της Εγνατίας οδού έγινε λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα, με μπλόκο των αγροτών στο κόμβο του Νησελίου. Οι αγρότες πραγματοποίησαν πεζή διαμαρτυρία.

Σήμερα οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σε οργασμό προετοιμασιών βρίσκονται οι διαδικασίες των αγροτών για την μεταφορά των τρακτέρ τους στην Αθήνα, πολλά εκ των οποίων αναμένεται να φορτωθούν σε νταλίκες.

τρακτερ αγροτες

Κυβέρνηση: Στενά τα δημοσιονομικά περιθώρια για περαιτέρω παροχές

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επιβράβευση και στήριξη των συνεπών και πραγματικών παραγωγών, λαμβάνοντας όμως υπόψη τις δημοσιονομικές αντοχές» το μήνυμα του πρωθυπουργού στους αγρότες, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ανασκόπησης του κυβερνητικού έργου.

«Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι όντως είμαστε μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων, που νοιάζεται όχι μόνο για τους πολλούς, αλλά και για τους λίγους -πρωτίστως για τους πιο ευάλωτους όπως είναι τα παιδιά- αποδίδοντας δικαιώματα, δικαιοσύνη και ελευθερία, σε μια μερίδα συμπολιτών μας που έως σήμερα τα στερούνταν. (…) Η επιβράβευση και στήριξη των συνεπών και των πραγματικών παραγωγών που δίνουν αγώνα καθημερινά στο χωράφι αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Διότι έτσι στηρίζουμε και τον πρωτογενή τομέα από το χωράφι έως το ράφι αλλά και τον καταναλωτή με καλύτερες τιμές (…) Τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα. Ασφαλώς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε σταθερά δίπλα τους, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης.

Διαφήμιση