Αρχική Ανακύκλωση Δ.Χαλανδρίου:Ανακύκλωσε πάνω από 205 τόνους ρούχων και παπουτσιών σε 1,5 χρόνο

Δ.Χαλανδρίου:Ανακύκλωσε πάνω από 205 τόνους ρούχων και παπουτσιών σε 1,5 χρόνο

Στην ανακύκλωση πάνω από 205 τόνων ρούχων και παπουτσιών μέσα σε 1,5 χρόνο προχώρησε ο Δ.Χαλανδρίου, “σκαρφαλώνοντας” στο «top 10» των δήμων με τις καλύτερες επιδόσεις στους μωβ κάδους.

0
ανακύκλωση χαλάνδρι
Διαφήμιση

Περισσότερα από 40 απορριμματοφόρα, θα μπορούσαν να γεμίσουν τα είδη ένδυσης που έχει αποτρέψει από την ταφή ο Δ.Χαλανδρίου, τον τελευταίο 1,5 χρόνο, μέσω του δικτύου των 60 μωβ κάδων που καλύπτουν όλη την πόλη, στέλνοντάς τα στην ανακύκλωση!

Συνολικά, συλλέχθηκαν έως τώρα, πάνω από 205 τόνοι ρούχων, παπουτσιών, λευκών ειδών, τσαντών και αξεσουάρ ένδυσης, κατατάσσοντας τον Δήμο Χαλανδρίου στο «top 10» των δήμων, με τις καλύτερες επιδόσεις πανελλαδικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Recycom, με την οποία συνεργάζεται.

Τα παλιά είδη ένδυσης οδηγούνται προς ανακύκλωση με σκοπό την επανάχρηση ενώ ένα πολύ μεγάλο μέρος τους που είναι σε καλή κατάσταση, αξιοποιούνται για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας αλλά και την κάλυψη εκτάκτων αναγκών μετά από φυσικές καταστροφές, με ευθύνη της Recycom.

ανακύκλωση χαλάνδρι1

Τι κερδίζουμε

  • Μειώνουμε τα σκουπίδια που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ
  • Εξοικονομούμε χρήματα, καύσιμα και ενέργεια
  • Διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό
  • Στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας
  • Μαθαίνουμε στα παιδιά μας την αξία της ανακύκλωσης

Οι μωβ κάδοι του Δ.Χαλανδρίου καλύπτουν σχεδόν κάθε γειτονιά της πόλης και βρίσκονται σε πλατείες, έξω από σχολεία, παιδικές χαρές, σούπερ μάρκετ και άλλα κεντρικά και προσβάσιμα από όλους σημεία, προκειμένου η ανακύκλωση να είναι για τους δημότες μία εύκολη υπόθεση.

Σε αυτούς, οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν, καθαρά, ρούχα, ζεύγη παπουτσιών, λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια), καθώς και αξεσουάρ (τσάντες, ζώνες) που δεν χρειάζονται.

ανακύκλωση χαλάνδρι2

Δήμαρχος Χαλανδρίου: «Στρατηγική μας επιλογή η διαλογή στην πηγή»

«Το Χαλάνδρι διαθέτει πλέον έναν πολύ διευρυμένο δίκτυο αποκομιδής και εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, που βασίζεται στη στρατηγική επιλογή της διαλογής στην πηγή. Λειτουργούν ξεχωριστά ρεύματα ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού, υπολειμμάτων κουζίνας, τηγανέλαιου, ρούχων, παπουτσιών, ενώ, πλέον, γίνεται εκτροπή όλων των ογκωδών αντικειμένων, από ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές έως οικοδομικά υλικά, κλαδέματα, ελαστικά οχημάτων και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Ο Δήμος Χαλανδρίου είναι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που έχει τέτοιο αναπτυγμένο δίκτυο διαλογής στην πηγή με πάνω από 7.000 κάδους τοποθετημένους σε όλη την πόλη», σχολίασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, με αφορμή τα πολύ ενθαρρυντικά στατιστικά στοιχεία για την ανακύκλωση στο μωβ κάδο.

ανακυκλωση χαλάνδρι3

Διαφήμιση