Αρχική Ειδήσεις Αθλητιατρική:Yπερσύγχρονες θεραπείες κακώσεων

Αθλητιατρική:Yπερσύγχρονες θεραπείες κακώσεων

0
διαστρεμμα
Το διάστρεμμα ποδοκνημικής είναι συχνός τραυματισμός στους αθλητές.
Διαφήμιση

Η πρόληψη των κακώσεων και η ενδυνάμωση των επιδόσεων είναι
γεγονός στον ανταγωνιστικό αθλητισμό με τις υπερσύγχρονες
θεραπείες αναγέννησης.Η Αθλητιατρική του Αύριο απασχολεί το 1ο Συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής MED FUTURE CONGRESS 2024 στην Αθήνα που πραγματοποιείται  στις 23-25 Φεβρουαρίου στο Royal Olympic.

Οι κακώσεις μετά τα αθλητικά ατυχήματα μπορούν να προληφθούν στην σημερινή αθλητιατρική, με τις προηγμένες ιατρικές μεθόδους σωματικής, μυϊκής και μυοσκελετικής ενδυνάμωσης που μεγιστοποιούν τις αντοχές και την ανθεκτικότητα των αθλητών.

Αθλιατρική Dr. Robert Percy Marshal
Dr. Robert Percy Marshal

Η «Αναγέννηση και Πρόληψη στον ανταγωνιστικό αθλητισμό», είναι το αντικείμενο ομιλίας του διάσημου αθλητιάτρου Dr. Robert Percy Marshall της ομάδας της Λειψίας της Γερμανίας, που παρουσιάζει τις τεχνικές «χτισίματος των super αθλητών». Συγκεκριμένα ο Dr. Robert Percy Marshall στο ειδικό workshop του MED FUTURE CONGRESS το Σάββατο 23/2 στις 10.30,μίλησε για τα αποτελέσματα της εφαρμοσμένης επιστημονικής προσέγγισης των στοχευμένων θεραπειών αναγέννησης μετά από σωματική καταπόνηση, σε συνδυασμό με την εξατομικευμένη πρόληψη των τραυματισμών.
Όπως είπε ο διακεκριμένος Dr. Robert Percy Marshall  η σωματική απόδοση συσχετίζεται άμεσα με την ικανότητα του οργανισμού να παράγει τη μέγιστη απαιτούμενη ποσότητα ενέργειας κατά τη σωστή στιγμή. Τα μιτοχόνδρια, οι κυτταρικές μονάδες παραγωγής ενέργειας του ίδιου του οργανισμού, θεωρούνται κεντρικές πτυχές προς αυτή την κατεύθυνση αυτή, και η πρωτοποριακή μέθοδο της Διαλειμματικής Υποξίας – Υπεροξίας IHHT -MITOVIT® συμβάλλει τα μέγιστα για την αποκατάσταση της λειτουργίας των μιτοχονδρίων. Η θεραπεία IHHT -MITOVIT® έχει βασιστεί στο Νόμπελ Ιατρικής του 2019 και προσομοιάζει στις συνθήκες υψηλού υψομέτρου, αποδίδοντας τα οφέλη των συνθηκών αυτών στον οργανισμό με την προώθηση περισσότερου οξυγόνου στο σώμα, τους μύες και στα κύτταρα.
Ο δημοφιλής στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αθλητίατρος, ειδικός, και στη θεραπεία της Μικροδιατροφής και της Λειτουργικής επιστήμης ανέπτυξε την εξατομικευμένη -βάσει βιοχημικών εξετάσεων- στοχευμένη διατροφή για την βελτιστοποίηση της απόδοσής των αθλητών στα αγωνίσματα, όπως και στις συστάσεις και τα όρια για τη χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής.

Η Λειτουργική Ιατρική κατακτά όλο και περισσότερο οπαδούς αθλητές και λάτρεις της ευζωίας ανά τον κόσμο, καθώς εκτιμάται ότι αποτελεί το μέλλον για θεραπεία και αποκατάσταση,την ευεξία και την μακροζωία.
Το συνέδριο θα χαιρετίσει ο Πύρρος Δήμας, με ειδικό το προσωπικό του ενδιαφέρον για τη σχέση αθλητισμού και σύγχρονης ιατρικής.
Το συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής MED FUTURE 2024 τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Ελληνικής Εταιρίας Αθλητιατρικών Επιστημών και Ασφαλούς Άθλησης (SPORTSMEDWORLD).

Διαφήμιση