Αρχική Special Topics “Ξυστά” από τη Γη θα περάσει απόψε αστεροειδής-Έχει μέγεθος αεροπλάνου (Βίντεο)

“Ξυστά” από τη Γη θα περάσει απόψε αστεροειδής-Έχει μέγεθος αεροπλάνου (Βίντεο)

0
αστεροειδής 1024x614
Διαφήμιση

Ακίνδυνος θεωρείται ο αστεροειδής που περνάει απόψε “ξυστά” από τη Γη · Αν και ο αστεροειδής- που έχει το μέγεθος αεροπλάνου εκτιμάται ότι θα έχει μια «πολύ στενή επαφή» με τη Γη, ο βράχος δεν αποτελεί κίνδυνο για τον πλανήτη μας.

Σε κοντινή απόσταση από την Γη θα περάσει σήμερα ο αστεροειδής που φέρει το όνομα 2024 BJ, ο οποίος έχει μέγεθος αεροπλάνου και θα περάσει σε απόσταση 354.000 χλμ από τον πλανήτη μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, είναι δυνατή η παρακολούθησή του, μέσω του Virtual Telescope Project από τις 19.15 (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Live Science ο αστεροειδής που έχει μήκος 37 μέτρα εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 17 Ιανουαρίου από τους αστρονόμους και φέρει το όνομα 2024 BJ.

Οι αστρονόμοι κατέγραψαν την ανακάλυψή του την επόμενη ημέρα, αφού διαπιστώθηκε ότι θα περνούσε κοντά από τον πλανήτη μας χωρίς να λάβει χώρα κάποιο περιστατικό.

Πρόκειται για έναν αστεροειδή τύπου «Απόλλων», κάτι που σημαίνει ότι η τροχιά του, που παραπέμπει σε αυγό, συναντά αυτήν της Γης για να φτάσει στο πιο κοντινό σημείο του στον Ήλιο, πριν ταξιδέψει προς τη ζώνη αστεροειδών μεταξύ Άρη και Δία.

Οι αστεροειδείς αυτοί, εκ των οποίων πάνω από 1.600 είναι γνωστοί, αποτελούν την πλειονότητα των αστεροειδών που συναντιούνται με τη Γη και θεωρούνται εν δυνάμει επικίνδυνοι. Ωστόσο, το μέγεθος του 2024 BJ δεν είναι αρκετά μεγάλο για να θεωρηθεί επικίνδυνος.

Διαφήμιση