Αρχική Ειδήσεις Ο χιονιάς άργησε αλλά έφθασε-Αλλαγή σκηνικού από απόψε-Χιονίζει στην Πάρνηθα

Ο χιονιάς άργησε αλλά έφθασε-Αλλαγή σκηνικού από απόψε-Χιονίζει στην Πάρνηθα

Το σκληρό του “πρόσωπο” αποφάσισε να δείξει -έστω και με καθυστέρηση- ο καιρός, που από απόψε το βράδυ, Τρίτη 9 Ιανουαρίου επιφυλάσσει ένα κύμα ψύχους και χιόνια, ακόμη και στην Αττική. Ήδη η χιονόπτωση στην Πάρνηθα ξεκίνησε με αποτέλεσμα να διακοπεί από την Τροχαία η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, λόγω της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, η οδηγία ανακοινώθηκε λόγω χιονόπτωσης – παγετού, από το ύψος του τελεφερίκ στην περιοχή των Αχαρνών.

0
χιόνια
Εικόνα: Αγάπη Μυργιώτη
Διαφήμιση

Μετά από την καλοκαιρία διαρκείας ο καιρός αλλάζει, κάνοντας την εμφάνισή του ένα έντονο κύμα ψύχους που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας αυτήν την εβδομάδα, φέρνοντας χιόνια. Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση έως και 8 βαθμούς, ενώ οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο αναμένεται να ξεπεράσουν τα 9 μποφόρ.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά. Συγκεκριμένα, χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Εύβοιας, στο Πήλιο, πολύ πιθανόν και στην Πάρνηθα, τόνισε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα ορεινά της Αττικής, όπως επίσης και τα βόρεια προάστια, τα οποία δεν αποκλείεται να ντυθούν στα λευκά.

χιονια πάρνηθα

Πρόγνωση για την Τετάρτη

Την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια.
Τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν σύννεφα από την ανατολική Μαγνησία και τις Σποράδες και νοτιότερα, μέχρι τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, τα οποία δεν αποκλείεται να δώσουν μπόρες. Στην βορειοανατολική Αττική και στην Εύβοια ο καιρός δεν δεν αποκλείεται να φέρει και χιόνια πάνω από τα 700 μέτρα.
Μετά το μεσημέρι τα όποια φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Εύβοια τοπικά και στη βόρεια Κρήτη.

Τις πρωινές ώρες η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Μέσα στην ημέρα οι τιμές της θερμοκρασίας θα παραμείνουν μονοψήφιες σχεδόν παντού, εκτός από περιοχές στα δυτικά και στις Κυκλάδες και νοτιότερα.

Στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις πάνω από τα 600 μέτρα. Τις πρωινές ώρες οι πιθανότητες να ψιχαλίσει και να βρέξει είναι μεγαλύτερες στα ορεινά και βόρεια, ενώ προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα παραμείνει μόνο συννεφιά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα είναι αρκετά κρύοι στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει κάποιες συννεφιές τις πρωινές ώρες, μέσα στην ημέρα όμως ο καιρός θα ανοίξει και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι και εδώ βόρειοι, πιο ενισχυμένοι στα ανοιχτά της Χαλκιδικής στα 5 με 6 -τοπικά και 7- μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 0 με 6 βαθμούς Κελσίου.

 

Διαφήμιση